Newsroom

Newsroom

Λαγκάρντ: Δεν αποχωρούμε από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

Η Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε σήμερα ότι «το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, όμως η συμμετοχή του ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με το πώς θα αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα».

570fe2811dc524504c8b4734

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, σημείωσε ότι «δεν θα αποχωρήσουμε», ερωτηθείσα σχετικά, στο πλαίσιο της έναρξης των εαρινών συνόδων του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Η μορφή της συμμετοχής μας μπορεί να μεταβληθεί, ανάλογα με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και την ανάληψη υποχρεώσεων από μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, όμως δεν θα αποχωρήσουμε», επέμεινε η ίδια.

Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, κάτι που «που δεν σημαίνει απαραιτήτως κούρεμα» του κεφαλαίου των δανείων που έχει λάβει, όπως είπε. Το ΔΝΤ, πρόσθεσε, είναι ανοικτό στην παράταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των δανείων και των ομολόγων, της περιόδου χάριτος ή της μείωσης των επιτοκίων.

«Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί γρήγορα»

Σε δήλωσή της νωρίτερα, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει κινηθεί γρήγορα για να εξασφαλίσει το πρόγραμμα, καθώς και ότι τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν.

«Το τελευταίο πράγμα που η Ελλάδα χρειάζεται τώρα είναι καθυστερήσεις» ανέφερε. Όπως είπε, χρειάζονται ρεαλιστικά νούμερα και βιώσιμα μέτρα.

«Σκεπτικισμός» για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονλασματος

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ εξέφρασε τον «σκεπτικισμό» της για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018. Χαρακτήρισε επίσης μη διατηρήσιμο τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ανέφερε ταυτόχρονα πως η Ελλάδα χρειάζεται «σταθερότητα, βιωσιμότητα και εθνική κυριαρχία» και πως γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν ρεαλιστικές υποθέσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη, το είδος των μέτρων.

Επανέλαβε παράλληλα τη θέση του ΔΝΤ για την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης του χρέους. Προσέθεσε, όμως, ότι απαιτούνται και «ρεαλιστικές προσεγγίσεις».

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…