Κυβέρνηση για Greek Mafia: Επιμένουν στη λάσπη κατά του Documento

Οι σκιές φτάνουν μέχρι το γραφείο του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

EK OIKONOMOU

Το σκηνικό είναι γνωστό εδώ και μήνες με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και τις υποκλοπές του Predator. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγορεί ως και για «ρυπαρό δίκτυο» το Documento, την ώρα που πλήθος φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ εκθέτουν το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις της Greek Mafia με την ΕΛΑΣ και το αρχηγείο, την ΕΥΠ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνουν την απόλυτη πρόκληση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -κατ’ επιταγήν του Μεγάρου Μαξίμου- επιτίθεται στο Documento για να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις που έρχονται στη δημοσιότητα. Όμως οι «απαντήσεις» του Τάκη Θεοδωρικάκου επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για ξεκάθαρο σχέδιο του πρωθυπουργικού γραφείου και τη Δευτέρα ο Γιάννης Οικονόμου έβαλε την σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επιχειρήσεις λάσπης κατά της εφημερίδας.

Το Documento της Κυριακής αποκάλυψε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι διασυνδέσεις της Greek mafia φτάνουν ως τα γραφεία του αρχηγείου, δίνουν εντολές, ζητούν χάρες και κανονίζουν έως και µεταθέσεις αστυνοµικών-µελών του κυκλώµατος. Οι σκιές φτάνουν μέχρι το γραφείο του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Το σημαντικότερο, οι αποκαλύψεις έρχονται και από άλλα δύο Μέσα ενημέρωσης υπεράνω αντιπολιτευτικής υποψίας. Το Βήμα και η Καθημερινή έριξαν τις τελευταίες ημέρες ακόμα περισσότερο φως στη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί εντός ΕΛΑΣ και υπουργείου ΠΡΟΠΟ επί θητείας Θεοδωρικάκου.

Πιο συγκεκριμένα, το μεν «Βήμα» αποκάλυψε «συνδέσμους» και προσβάσεις έως και στην ΕΥΠ, από όπου το οργανωμένο έγκλημα αντλούσε πληροφορίες για τα τηλέφωνα που ήταν υπό παρακολούθηση, είχαν τα «κυκλώματα της νύχτας». Η δε «Καθημερινή» έφερε στο φως επιπλέον πληροφορίες για δεσμούς της ΕΛΑΣ με την Greek Mafia, και μάλιστα από έγγραφο που διέρρευσε μετά τις κρίσεις. Είναι προφανές πως δεν πρόκειται για «εμμονή του Documento με την κυβέρνηση», αλλά για πλήθος δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, έτσι κι αλλιώς βασισμένες σε βαριά τεκμήρια.

Ποια η αντίδραση της κυβέρνησης και του εκπροσώπου της; Η απόλυτη απαξίωση, τόσο για το Documento -τίποτα το νέο εδώ- αλλά και συνολικά για τη δημοσιογραφική έρευνα. Καμία απάντηση, ακόμα και στα επίμονα ερωτήματά μας για τις αποκαλύψεις των συναδέλφων των άλλων ΜΜΕ. Το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Οικονόμου με τη στάση του επιβεβαίωσε απόλυτα πως είναι συντονισμένη και σχεδιασμένη η στάση της κυβέρνησης, ώστε να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, φοβούμενη να πει έστω μία λέξη για τα ΜΜΕ των εφοπλιστών.

Μετά τον ορυμαγδό των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών για την ΕΛΑΣ των ημερών Θεοδωρικάκου, ο δημοσιογράφος του documentonews.gr έθεσε ερωτήματα στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης. «Πως είναι δυνατόν να παραμένει ο υπουργός Θεοδωρικάκος στη θέση του με αυτή την κατάσταση που περιγράφεται από τις αποκαλύψεις; Εξακολουθεί το Μαξίμου να τον εμπιστεύεται;» η μία ερώτηση που τέθηκε.

Η απάντηση, ούτε «ναι», ούτε «όχι», ούτε εξηγήσεις, ούτε τίποτα. «Έχει υπάρξει -νομίζω- χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Θεοδωρικάκου. Σας παραπέμπω σε αυτές» αποκρίθηκε ανοικονόμητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η ανακοίνωση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ κατονομάζει το Documento υπεύθυνο για «αναπαραγωγή δημοσιευμάτων που υπηρετούν μόνο εντυπωσιασμούς και όχι την αλήθεια». Ούτε λέξη από τον Τ. Θεοδωρικάκο για την ταμπακιέρα και για τις αποκαλύψεις των ομίλων Μαρινάκη και Αλαφούζου, ούτε λέξη και από τον Γ. Οικονόμου.

«Προηγουμένως με παραπέμψατε στην ανακοίνωση του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος κάνει κάτι που κάνετε και εσείς συχνά, απαντάει μόνο στο Documento ενώ υπάρχουν αποκαλύψεις και από το Βήμα και η Καθημερινή. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Είναι πράγματι εντυπωσιακές οι αποκαλύψεις, δεν υπάρχει απάντηση από τον υπουργό, και υπάρχουν στοιχεία, όπως για το γεγονός πως ενώ η αστυνομία έχει βρει στοιχεία από τις έρευνες σε τηλέφωνα θυμάτων της Greek Mafia, δεν πάνε στην εισαγγελία, μένουν στο Ανθρωποκτονιών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διερεύνηση. Ποια είναι η στάση της κυβέρνησης; Καλύπτεστε από τους χειρισμούς του υπουργού παρά τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα από περισσότερα Μέσα από ότι το Documento;» επέμεινε ο δημοσιογράφος του documentonews.gr, κατονομάζοντας ακόμα και τα άλλα ΜΜΕ, με την ελπίδα μίας απάντησης.

«Ναι. Σας παραπέμπω στις δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου και στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, νομίζω χθες» ήταν η απάντηση-πρόκληση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η ενημέρωση πολιτικών συντακτών έχει μετατραπεί σε πεδίο προπαγάνδας, ωραιοποίησης και κατάθεσης διαπιστευτηρίων πίστης στον Κυρ. Μητσοτάκη, με ελάχιστες απαντήσεις και ρεσιτάλ διαστροφής της πραγματικότητας. Σήμερα είδαμε στις οθόνες μας να αδειάζει ακόμα περισσότερο το κοστούμι του εκπροσώπου, μετατρέποντάς τον σε επιτελικό κυματοθραύστη και υποβολέα συσκότισης της κυβέρνησης. Και εις ανώτερα.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…