Κυβέρνηση: Εκτός προαπαιτούμενων η αλλαγή φορολογικού καθεστώτος για αγρότες – Από το 2017 οι φορολογικές επιπτώσεις

Δεν θα συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως…

anaplirotis upourgos agrotikis anaptuksis baggelis apostolou

Δεν θα συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη ψήφιση των προαπαιτούμενων, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Οι επιπτώσεις για τους αγρότες μετά από τη συμφωνία με τους εταίρους θα αρχίσουν από το 2017 θα αρχίσουν οι επιπτώσεις για τους αγρότες μετά την όπως ανέφερε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Βαγγέλης Αποστόλου.

O αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι οι επιπτώσεις από την φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος είναι σημαντικές, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι η συμφωνία αφήνει περιθώρια ειδικής μεταχείρισης του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε ότι η φορολόγηση των αγροτών δεν συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα της 22ας Ιουλίου και εξήγησε ότι η εφαρμογή της εξομοίωσης της φορολογικής αντιμετώπισης του αγρότη με τους επαγγελματίες ξεκινά από 1/1/2016 με σταδιακή ολοκλήρωση το 2017.

Η διάταξη, όπως είπε, ξεκινάει να εφαρμόζεται από το 2016 και θα πρέπει να ψηφιστεί νωρίτερα. Όμως, εάν θα γίνει τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο ή αργότερα, αυτό είναι θέμα που εξαρτάται από τις συζητήσεις εν όψει της πρώτης αξιολόγησης, κατέληξε.

Την ίδια στιγμή, η Όλγα Γεροβασίλη, επιβεβαίωσε τα παραπάνω, δηλώνοντας ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη ψήφιση των προαπαιτούμενων, στα οποία όμως δεν θα συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες, κάτι που όπως είπε προκύπτει από την Απόφαση της Συνόδου των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης της 12/7/2015, όπως αυτή κυρώθηκε στη Βουλή και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Ν.4334 ΦΕΚ 80).

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά ότι: «αμέσως μετά την ψήφιση των παραπάνω προαπαιτουμένων, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου».

Τόνισε δε ότι «η Κυβέρνηση επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι κανένα από τα παραπάνω προαπαιτούμενα δεν αφορά την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες. Συνεπώς η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για υποτιθέμενη ψήφιση τέτοιων μέτρων στις αρχές Αυγούστου, είναι εντελώς ανυπόστατη».

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…