ΓΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε

Ανανδρανιστάκης Γιώργος

david pearce

Ανανδρανιστάκης Γιώργος

“Profoundly unfriendly act”, «καταφανώς μη φιλική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης ο Ντέιβιντ Πιρς την ψήφιση νόμου που θα επιτρέψει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας. Δεν είναι τόσο άσχημο όσο φαίνεται το «καταφανώς μη φιλική ενέργεια». Ο διπλωμάτης έκανε ό,τι μπορούσε για να μη χαρακτηρίσει την ενέργεια «εχθρική», διότι αν ξεφύγει από το έρκος των διπλωματικών οδόντων η λέξη «εχθρικός», ακολουθούν αναγκαστικά και οι πύραυλοι. Αντιθέτως, το «μη φιλικός» το πολύ-πολύ να επιφέρει καμιά ψιλοχρεωκοπία.

Ναι, κυρίες μου και κύριοι, συνέβη κι αυτό. Ο πρέσβης των ΗΠΑ ζήτησε δημοσίως να αποσυρθεί ένας νόμος που είχε ψηφιστεί ήδη κατ’ άρθρον και το βράδυ επρόκειτο να ψηφιστεί και στο σύνολό του. Αυτό ήταν το πραγματικό αίτημα του κ. Πιρς κι αντί να σχισθεί το καταπέτασμα του ναού, τα ΜΜΕ και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιμετώπισαν την παρέμβαση με δέος και χαρά. Καλά να πάθει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. που τόλμησε να τα βάλει με τις ΗΠΑ. Δεν έφταναν τα σούρτα – φέρτα στη Ρωσία, αφήνουν ελεύθερο και τον τρομοκράτη Ξηρό.

Πώς να μη μιλήσει ο κ. Πιρς για απελευθέρωση τρομοκρατών, όταν μιλάει για απελευθέρωση τρομοκρατών όλο το εγχώριο κατεστημένο; Ονομάζεται απελευθέρωση τρομοκρατών η συνέχιση της ποινής κατ’ οίκον, με φύλαξη και βραχιολάκι για όσους έχουν 80% αναπηρία και έχουν κάνει ήδη δέκα χρόνια φυλακή. Όχι μόνο για τον Σάββα Ξηρό, για όλους όσοι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά σήμερα και για όσους θα τα έχουν αύριο και εις το διηνεκές. Καμιά αποφυλάκιση, καμιά δικαίωση, καμία άρση της απαξίας των βαρύτατων εγκλημάτων που διέπραξε ο Σάββας Ξηρός.

Άντε να τα εξηγήσεις αυτά στον Πιρς, τον Κέρι, τον Ομπάμα. Πώς να τα εξηγήσεις, όταν η εν Ελλάδι αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει εδώ και μέρες για νόμους που ψηφίζονται καθ’ υπόδειξη των τρομοκρατών; Όταν ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και δελφίνος -τρομάρα τους και στους δύο- του Σαμαρά Βασίλης Κικίλιας δηλώνει ότι ο Σάββας Ξηρός με 98% αναπηρία θα οργανώσει τρομοκρατικές ενέργειες από το σπίτι του. Τα λέει αυτά ο υπουργός που επί των ημερών του σχεδιαζόταν μέσα από τις φυλακές το γκρέμισμα των φυλακών με βόμβα.

Και καλά οι δεξιοί, τέτοια έμαθαν, τέτοια λένε. Οι άλλοι, οι κεντροαριστεροί, οι δημοκράτες, οι μοντέρνοι, πώς κατάντησαν να λένε τα ίδια με τη Δεξιά, διαφέροντας μόνο ως προς το βάρος της φρασεολογίας; Πού πήγαν οι ευαισθησίες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού; Τζάμπα ξημεροβραδιάζονταν ο Σταύρος στις φυλακές για να κάνει εκπομπές για τα δικαιώματα των κρατούμενων. Καμία ευαισθησία δεν υπάρχει. Η πάλαι ποτέ Κεντροαριστερά έχει πετάξει τα φύλλα συκής, έχει καταντήσει Κεντροδεξιά σκληρή και εξτρεμιστική. Ποιος τα μπιπ τα δικαιώματα και τις ευαισθησίες, νόμος και τάξη να υπάρχει. Τα άλλα είναι παρωχημένοι εθνικολαϊκισμοί.

Τα λέει, άλλωστε, και ο κύριος πρέσβης…

avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…