Κύριε Πιτσιλή είσαστε Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής ή εξαρτημένης σχέσης;

Προκειμένου να ενοχοποιήσουν το Documento, αποκαλούν μια πάγια διαδικασία της αγοράς και νόμιμη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης, ως παράνομη πράξη

πιτσιλης

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, αποχωρεί σε λίγο από την Αρχή αφού λήγει η θητεία του και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει διάθεση να κάνει ειδική νομική ρύθμιση ώστε να μπορεί να ανανεωθεί. Ακούγεται μάλιστα ότι θα προτιμούσε και ο ίδιος μια θέση στο Μαξίμου ή στο Οικονομικό επιτελείο του πρωθυπουργού. Αν ισχύουν όλα αυτά, δεν αποδεικνύουν και τόση ανεξαρτησία για τον Διοικητή μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Ας μην μείνουμε όμως στις φήμες που μπορεί να αδικούν τον κύριο Πιτσιλή. Ας εξετάσουμε τα γεγονότα που τον καθιστούν υπεύθυνο και υπόλογο για όσα συμβαίνουν και θέτουν σοβαρά θέματα για την ανεξαρτησία του.

Από τις 6 Δεκεμβρίου, είναι στη δημοσιότητα η υπόθεση του φορολογικού ελέγχου του Documento. Έχουν δημοσιοποιηθεί όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο έλεγχος αυτός, είτε είναι μεροληπτικός και καθοδηγούμενος από πολιτικά παραθεσμικά κέντρα, είτε τον κάνουν με δική τους πρωτοβουλία άνθρωποι που ανήκουν σε ένα κύκλωμα, σε μια Μαφία της ΑΑΔΕ. Γι’ αυτή τη Μαφία από τον Ιούλιο του 2023, το Documento έχει κάνει πληθώρα δημοσιευμάτων, ενώ η υπόθεση έχει απασχολήσει και την Ελληνική Βουλή. Συνεπώς ο κύριος Πιτσιλής ξέρει για τι πράγμα μιλάμε ακόμη και αν ήταν τόσο αφελής ή ανίκανος ώστε να μην γνωρίζει τι γίνεται στο χώρο του. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ σίγουρα δεν είναι ανενημέρωτος. Γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει κύκλωμα το οποίο μεθοδεύει ελέγχους σε επιχειρήσεις με ανώνυμες επιστολές και πραγματοποιεί εκβιασμούς. Έχει μάλιστα χιλιάδες καταγγελίες που το πιστοποιούν, αλλά αντί να τις στείλει στον Εισαγγελέα για ολοκληρωμένη έρευνα με παρακολουθήσεις τηλεφώνων, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και έρευνες σε σπίτια, τις μετατρέπει σε ακίνδυνες Πειθαρχικές έρευνες.

Ας επιστρέψουμε όμως στον έλεγχο στο Documento. Από τις 6 Δεκεμβρίου, έχουμε δημοσιοποιήσει, ότι οι ελεγκτές (ενός ελέγχου που έχει γίνει τρεις φορές) έστειλαν πόρισμα στο Documento, μετά από έλεγχο μόλις 16 ωρών. Στο πόρισμα αυτό αφού κάνουν διάφορες αλχημείες, συμπεραίνουν αυθαιρέτως και χωρίς νομική βάση, ότι οι εκπτώσεις που έχει κάνει η εφημερίδα σε διαφημιζόμενους, αποτελούν ύποπτη διακίνηση χρήματος. Το χρήμα αυτό φυσικά δεν το βρήκαν αλλά δεν το έψαξαν κιόλας, ενώ έπρεπε για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία.

Προκειμένου να ενοχοποιήσουν το Documento, αποκαλούν μια πάγια διαδικασία της αγοράς και νόμιμη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης, ως παράνομη πράξη.

Έχουμε δημοσιεύσει από τις 6 Δεκεμβρίου, δεκάδες τιμολόγια Μέσων Ενημέρωσης, που κάνουν εκπτώσεις σε διαφημιζόμενους έως 99%. Έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά.

Την απάντηση στις αθλιότητες και τις μεθοδεύσεις ενάντια στο Documento (και αύριο σε κάποιον άλλο ανεπιθύμητο που θα στοχοποιήσει η Μαφία της ΑΑΔΕ), την έδωσε με σκληρή ανακοίνωση η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων (ΕΙΗΕΑ) η οποία με δελτίο τύπου ξεκαθαρίζει ότι:

“η ΕΙΗΕΑ επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς καθε κατεύθυνση ότι η εμπορική πολιτική που ακολουθούν οι εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ, και οι εκπτώσεις που κατά καιρούς προσφέρουν στους διαφημιζομένους, εντάσσονται στο πλαίσιο μίας καθόλα νόμιμης διαδικασίας που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες. Η κάθε εφημερίδα έχει το δικαίωμα να επιλέγει την τιμολογιακή πολιτική που θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη για να προσελκύσει τα διαφημιστικά έσοδα που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της. Όταν αυτό γίνεται μέσα στα πλαίσια των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, αναφορές σαν αυτές των τελευταίων ημερών στερούνται νομικού ερείσματος και βλάπτουν σοβαρά τον Τύπο σε μία περίοδο που περνά την χειρότερη κρίση στην ιστορία του».

Ο κύριος Πιτσιλής, αν θέλει να παίξει το ρόλο του ως Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής και όχι εξαρτημένης σχέσης, πρέπει να πάρει θέση θεσμικά και δημόσια. Έχει δύο επιλογές. Ή θα σταματήσει την αθλιότητα του ελέγχου και θα στείλει σε πειθαρχικό και εισαγγελικό έλεγχο αυτούς που αποφαίνονται ότι το Documento αλλά μαζί με αυτό και ο Μαρινάκης, ο Χατζηνικολάου, ο Αλαφούζος, ο Καραμήτσος, όλα τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα , διακινούν μαύρο χρήμα γιατί κάνουν εκπτώσεις σε διαφήμιση, ή πρέπει με εγκύκλιό του, να ζητήσει από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν Διορθωτικές Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος και ΦΠΑ δηλώνοντας ως επιπλέον έσοδά τους τις εκπτώσεις που έδωσαν σε πελάτες.

Ταυτόχρονα, πρέπει να ζητήσει από την Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, να ελεγχθούν όσοι έδωσαν με έκπτωση διαφήμιση στο Documento και τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης, δηλαδή οι Τράπεζες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, πολυεθνικές όπως η Coca Cola και η Unilever, μεγάλες κατασκευαστικές όπως η ΤΕΡΝΑ, πελάτες γενικώς με ισχυρή και αδιαμφισβήτητη θέση στην αγορά.

Ο κύριος Πιτσιλής είναι απολύτως υπεύθυνος γιατί γνωρίζει πλέον, ότι ένα κύκλωμα, προκειμένου να ενοχοποιήσει το Documento, καταπατά κάθε νομιμότητα και τινάζει στον αέρα τους κανόνες και τη λειτουργία της αγοράς. Ο κύριος Πιτσιλής φέρνει ευθύνη για όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τοποθετηθεί ηθικά και χωροταξικά σε σχέση με το κύκλωμα. Πού τοποθετεί τον εαυτό του;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…