Κύριε Δένδια έχετε την υποχρέωση και την εντιμότητα να απαντήσετε

Σας καλώ να απαντήσετε σε ερωτήματα που δεν απαντά ο κύριος Φλώρος και τα Επιτελεία του, ενώ έχουν υποχρέωση να το κάνουν

Καταγραφή 18

Κύριε Υπουργέ. Υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας της πολιτικής και της δημοσιογραφίας ( σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση λογοδοτεί και η δημοσιογραφία το απαιτεί), δεν θα σας ερωτούσα δημόσια. Θα αρκούσε ο δημοσιογράφος, να στείλει με ένα mail τα σχετικά ερωτήματα στην ηγεσία των Επιτελείων και να πάρει τις απαντήσεις, οι οποίες θα συνέθεταν μαζί με άλλα στοιχεία το ρεπορτάζ για την ενημέρωση των πολιτών.

Στις σημερινές συνθήκες, ενώ η κατάσταση είναι τέτοια που οι απαντήσεις είναι απαραίτητες, δεν δίνονται, αν και απευθυνόμαστε όπως απαιτείται, σε αυτούς που οφείλουν να λογοδοτήσουν.  Η λογοδοσία δεν είναι επιλογή χαρακτήρα, αλλά υποχρέωση για όποιον έχει δημόσιο αξίωμα και πληρώνεται μάλιστα από αυτό.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ. Φλώρος, επιχειρεί και πάλι να δοξαστεί στα πεδία της επικοινωνιακής μάχης, κρυπτόμενος. Επί των ημερών του, κάηκε η δεύτερη μεγαλύτερη Αεροπορική Βάση στην Αγχίαλο και πλημμύρισε η Βάση Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο.

Ποιον μπορεί να προστατεύσει ο κύριος Φλώρος σε καιρό πολέμου, αν δεν μπορεί να προστατεύσει την Άμυνα της χώρας από τη φωτιά και τη βροχή σε καιρό ειρήνης; Τα ερωτήματα αυτά είναι φυσικά ρητορικά. Η σχέση που συνδέει τον κύριο Φλώρο με τα αξιώματα που έχει, είναι σύνθετη και έχει αναλυθεί. Μάρτυράς μου το predator. Αλλά ας αφήσουμε αυτά που ενδεχομένως θα χαρακτηρίσετε προσωπική μου κρίση και οπτική.

Δεν σας καλώ να απαντήσετε σε αυτά. Σας καλώ να απαντήσετε σε ερωτήματα που δεν απαντά ο κύριος Φλώρος και τα Επιτελεία του, ενώ έχουν υποχρέωση να το κάνουν:

  1. Βρίσκεται η βάση Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο κάτω από 9 μέτρα νερό; Είναι λογικό να πλημμυρίζει μια στρατιωτική βάση; Την καθιστά αυτό άχρηστη επιχειρησιακά;
  2. Μέσα στις εγκαταστάσεις της τεχνικής βάση επισκευών ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο , βρίσκονται ή όχι  εγκλωβισμένα 7 υπερσύγχρονα Απάτσι (το καθένα από αυτά στοιχίζει περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ) τα οποία είχαν πάει για επισκευή; Είναι αλήθεια ότι εγκλωβίστηκαν γιατί δεν άνοιγε η ηλεκτρική πόρτα του υποστέγου και δεν λειτούργησε στη συνέχεια η ηλεκτρική γεννήτρια;
  3. Έχει μείνει ή όχι κάτω από το νερό το μεγαλύτερο μέρος του φορητού οπλισμού (πολυβόλα, πιστόλια κλπ);
  4. Έχει μείνει επίσης στο βυθό της “Λίμνης” του στρατοπέδου το απόθεμα των ανταλλακτικών για τα ελικόπτερα Απάτσι και Καϊόβα , αξίας δεκάδων εκατομμυρίων;
  5. Έχουν υποστεί πλέον και οι κτηριακές εγκαταστάσεις της 1ης ΤΑΞΑΣ, ζημιές που πιθανόν τις καθιστούν πλέον άχρηστες;
  6. Ποιος θα πληρώσει για την ανυπολόγιστη ζημιά;
  7. Γιατί δεν έγινε έγκαιρα η εκκένωση στο Στεφανοβίκειο και χρειάστηκε πρώτα το δημοσίευμα του Documento;
  8. Ποιος είναι υπεύθυνος που χάθηκε και στη συνέχεια πολύτιμος χρόνος αφού μέλημα δεν ήταν η φυγάδευση των ελικοπτέρων αλλά η μεταφορά τους σε στεγνό σημείο της πίστας, ώστε να φωτογραφηθούν ως δήθεν ανέπαφα με μοναδικό σκοπό να διαψευστεί το δημοσίευμα του Documento;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που σας θέτω δεν αποτελούν κάποια κρατικό μυστικό , ούτε σχετίζονται με την ασφάλεια δήθεν του στρατοπέδου. Οι εικόνες από το λιμνάζων στρατόπεδο είναι στη διάθεση φίλων και εχθρών από την πρώτη στιγμή μέσω δορυφόρων.

Οι ανεύθυνοι  που από υπεύθυνες θέσεις διαρρέουν τα περί απειλής της εθνικής ασφάλειας όταν δημοσιοποιούνται ελικόπτερα βυθισμένα στο νερό , ενώ οι ίδιοι δημοσιοποιούν φωτογραφίες με τα ίδια ελικόπτερα χωρίς  νερό, μόνο ζημιά κάνουν. Και η ζημιά τους είναι ότι καλύπτουν εγκληματικές ευθύνες , με τη χρήση αγοραίου πατριωτισμού ,για τις οποίες πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Ως γνωστόν ο πατριωτισμός είναι το ύστατο καταφύγιο του απατεώνα.

Και εδώ πρέπει να βρούμε τον απατεώνα ή τον ανίκανο και να τον τιμωρήσουμε γιατί θα κληθούμε ως πολίτες  να πληρώσουμε δεκάδες εκατομμύρια που χάθηκαν γιατί αυτοί που πρέπει να μας προστατεύσουν είχαν άλλες προτεραιότητες.

Κύριε Υπουργέ, έχετε την ευθύνη και (προσωπικά θεωρώ) και την εντιμότητα να απαντήσετε στις ερωτήσεις που αφορούν την αλήθεια και κατ΄ επέκταση το δημόσιο συμφέρον. Για τον Φλώρο κάνετε ό,τι θέλετε. Κρατήστε τον για τι παρελάσεις ή τις συνακροάσεις. Την αλήθεια όμως πρέπει να την πείτε.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…