Κυριακάτικη…απολογία Μητσοτάκη για το φιάσκο με την επισκευή του «Καλατράβα»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις τελευταίες ώρες αναγκάστηκε να προχωρήσει σε σε κλείσιμο και αναστολή της λειτουργίας του Κεντρικού σταδίου και του Ποδηλατοδρόμιου του ΟΑΚΑ, λόγω των σοβαρών προβλημάτων με τη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα. Σήμερα προσπαθεί αν δικαιολογήσει το φιάσκο...

mitsotakis oaka 1

Πιστός στη συνήθεια που έχει εγκαινιάσει εδώ και μήνες ο πρωθυπουργός, κατά την συνήθη τακτική του αφιέρωσε χρόνο στα social για να περιγράψει την «γαλάζια» πραγματικότητα για τη χώρα και ειδικά με το τελευταίο επίτευμα να κλείσει ξαφνικά το ΟΑΚΑ λόγω των προβλημάτων στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα.

Ο ίδιος μάλιστα κούνησε το δάχτυλο λέγοντας ότι : «Μας εγκαλούν γιατί προχωράμε σε μελέτες» . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν περίμενε να δημιουργηθεί τόσος θόρυβος…αλλα από μόνος του καρφώθηκε, ξέχασε ότι από τις 20 Ιουλίου 2021 με προπαγανδιστική εκδήλωση του είχε ανακοινώση την έναρξη εργασιών και για το στέγαστρο Καλατραβα, με το πρόγραμμα ΟΑΚΑ 2.0. με κόστος 43 εκ. ευρώ για τη συντήρησή του.

Σήμερα έρχεται να δηλώσει ότι εδώ και σχεδόν 2χρόνια πριν γίνει η συντήρηση έπρεπε να γίνει μελέτη, και ενώ ήδη έχπυν γίνει διάφορες διοργανώσεις στο στάδιο, αγνοώντας παντελώς ότι μπορεί να θρηνούσαμε θύματα. Ο πρωθυπουργός πριν από 26 μήνες ομολόγησε ότι το στέγαστρο απειλούνταν με εκτεταμένη διάβρωση! Όμως όλους αυτούς του μήνες κανέναν έργο δεν έγινε για την επισκευή του στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου.

Το βίντεο που ακολουθεί με την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη, δείχνει ότι ο  πρωθυπουργός  γνώριζε ότι ένα στέγαστρο έχει πρόβλημα στατικότητας και άφηνε κάτω από αυτό να στοιβάζονται άνθρωποι.

 

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό που έγινε με το ΟΑΚΑ, δεν έγινε γιατί ο Μητσοτάκης είναι ανακόλουθος με αυτό που είπε αλλά γιατί ο Μητσοτάκης προχώρησε αυτό που είπε. Ξέρει ο κ. Κασσελάκης πόσο καιρό χρειάζεται για να ενταχθεί ένα έργο σε δημόσιους ευρωπαϊκούς πόρους, για να εκπονηθεί μία μελέτη και να γίνει διαγωνισμός για να ολοκληρωθεί το έργο;» πρόσθεσε.

«Θα περάσω σε ένα θέμα που “άνοιξε” την Παρασκευή και έχει ήδη δημιουργήσει θόρυβο. Αυτό δεν είναι άλλο από το ΟΑΚΑ. Η είδηση είναι πως το ΟΑΚΑ έκλεισε διότι έγινε έλεγχος στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα. Γιατί έγινε αυτός ο έλεγχος; Γιατί πολύ απλά προχωράμε στην ανάπλαση του Ολυμπιακού Πάρκου.

Γιατί το εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης, και επενδύουμε 57 εκ. ευρώ για τη συντήρησή του. Για να γίνει η συντήρηση έπρεπε να γίνει η μελέτη. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος στατικότητας από το 2004. Και για κάποιο λόγο, αυτό αρκεί για να μας εγκαλούν κάποιοι. Επειδή προχωράμε σε μελέτες και μεριμνούμε για την ασφάλεια. Είναι γνωστό ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε συντηρηθεί επί δύο δεκαετίες. Ποιος δεν αισθάνεται απογοήτευση όταν βλέπει τις εικόνες τόσο σημαντικών εγκαταστάσεων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους τόσα χρόνια; Αυτό ακριβώς αλλάζουμε. Γι’ αυτό επενδύουμε, γι’ αυτό έχουμε δρομολογήσει την ανάπλαση αυτή, γι’ αυτό γίνονται μελέτες», αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

καλα

Οι αχρείαστες αποκαλύψεις για την Άννα Παναγιωτοπούλου από την Τσολάκη: «Νόμιζαν πως γίνεται επιθετική»

Παναγιωτοπούλου Τσολάκη

Οι αχρείαστες αποκαλύψεις για την Άννα Παναγιωτοπούλου από την Τσολάκη: «Νόμιζαν πως γίνεται επιθετική»

Στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη μάθαμε πράγματα για την Άννα Παναγιωτοπούλου, που δεν χρειαζόταν να…

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

profile player 960x540 2

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

«Το έβαλα εκεί και άρχισα να προσπαθώ να του δώσω οξυγόνο», ανέφερε ο πατέρας του…