Κυνικός Χριστοδουλάκης σε Ανθιμο: "Μην ανησυχείς, καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την εκκλησία"

[…]

xristodoulakis 2

«Δέσποτα μην ανησυχείτε, μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την εκκλησία. Ορμώμενος βέβαια από τη μακρά μας γνωριμία, εγώ θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο». Αυτή ήταν η κυνική απάντηση του υπουργού Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη, στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, όταν ο δεύτερος ζήτησε να πληροφορηθεί «πού πάνε οι φόροι που εισπράττει το κράτος».

Ο συγκεκριμένος διάλογος πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού στο γεύμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και την ώρα που ο κ. Χριστοδουλάκης μιλούσε για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων ύψους 80 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι το 2025.

Ο Μητροπολίτης υποστήριξε πως «η Εκκλησία φορολογείται μια χαρά», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε ένα ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, που δεν παίρνει από το δημόσιο ούτε ένα ευρώ βοήθεια. Μας ζητάνε φορολογία 450.000 ευρώ για όσα ακίνητα έχουμε, ε, θα το κλείσουμε».

Ο διάλογος ολοκληρώθηκε με τον κ. Χριστοδουλάκη να καλεί από τον Μητροπολίτη να μην αφορίζει τον ΕΝΦΙΑ συνολικά, αλλά τις αδικίες του.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…