Κυνική ομολογία Πορτοσάλτε: Προτιμά μια κοινωνία με κακή δημοσιογραφία – Αφορμή οι δηλώσεις Νταλάρα-Πολάκη(video)

Ο δημοσιογράφος που έχει τσακωθεί με την αλήθεια, κάνει υποδείξεις σε Νταλάρα και Πολάκη.

πορτοσαλτε

Η δημοσιογραφική φιγούρα αλλά και ο ρόλος του Άρη Πορτοσάλτε είναι γνωστά τοις πάσι.Από την κυβερνητική προπαγάνδα που υποστηρίζει μέχρις εσχάτων, μέχρι και την κριτική που ασκεί με βάση το δικό του συλλογισμό.

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν περνάει και τις πιο όμορφες ημέρες, και με αφορμή μάλιστα το περιστατικό με τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα που τα έβαλε με τους δημοσιογράφους τηλεοπτικών εκπομπών για την δημοσιογραφία που κάνουν, ο ακόλουθος του Μητσοτάκη και φερέφωνο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ,  ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερα καλή σχέση με την αλήθεια, εγκάλεσε τον δημοφιλή τραγουδιστή αλλά και τον Παύλο Πολάκη (σ.σ ο οποίος και εκείνος άσκησε σκληρή κριτική στους δημοσιογράφους των εκπομπών), να έρθουν να το συζητήσουν με τους καναλάρχες και να ορίσουν εκείνοι το πλαίσιο των ερωτήσεων την δημοσιογράφω.

Μάλιστα ο Άρης Πορτοσάλτε (περί του κυρίου ο λόγος), έφτασε σε σημείο να πει ότι προτιμάει μια κοινωνία με κακή δημοσιογραφία από το να μην έχουμε δημοσιογραφία.

Πλέον μια νέα εποχή για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας στη χώρα μας ξεκινάει, καθώς στο εξής, οι απόφοιτοι των σχολών ΜΜΕ στην Ελλάδα, θα καλούνται να δίνουν το δικό τους όρκο, κατά τα πρότυπα του ακόλουθου του Μητσοτάκη και προπαγανδιστή, Άρη Πορτοσάλτε

 

Υ.Γ Παραθέτουμε ένα απόσπασμα του όρκου, που πολύ εύστοχα είχε δημοσιεύσει το αγαπημένο χιουμοριστικό siite το «Κουλούρι»

«Ορκίζομαι στο θεό Μητσοτάκη τον Μωυσή και στο θεό Άδων και στη Νέα Δημορατία και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών ότι θα εκτελέσω κατά τη δύναμη και την κρίση μου τον όρκο αυτόν και τη συμφωνία αυτή.

Να θεωρώ τον διδάσκαλό μου της δημοσιογραφικής τέχνης ίσο με τους γονείς μου και την κοινωνό του βίου μου. Και όταν χρειάζεται χρήματα να μοιράζομαι μαζί του τα δικά μου και αυτά της λίστας Πέτσα. Να θεωρώ την οικογένειά του αδέλφια μου και να τους διδάσκω αυτήν την τέχνη αν θέλουν να τη μάθουν χωρίς δίδακτρα ή άλλη συμφωνία.

Να μεταδίδω τους κανόνες διαπλοκής, την προφορική διδασκαλία και όλες τις άλλες δημοσιογραφικές γνώσεις στους γιους μου, στους γιους του δασκάλου μου και στους εγγεγραμμένους μαθητές που πήραν τον δημοσιογραφικό όρκο, αλλά σε κανέναν άλλο.

Θα χρησιμοποιώ τη δημοσιογραφία για να βοηθήσω τους δεξιούς κατά τη δύναμη και την κρίση μου

Και όσα τυχόν βλέπω ή ακούω κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου ή και πέρα από τις επαγγελματικές μου ασχολίες στην καθημερινή μου ζωή, αυτά που δεν πρέπει να μαθευτούν παραέξω γιατί θα βλάψουν τη Νέα Δημοκρατία δε θα τα κοινοποιώ, θεωρώντας τα θέματα αυτά μυστικά.

Αν τηρώ τον όρκο αυτό και δεν τον παραβώ, ας χαίρω πάντοτε υπολήψεως ανάμεσα στους ανθρώπους για τη ζωή και για την τέχνη μου. Αν όμως τον παραβώ και επιορκήσω, ας πάθω τα αντίθετα, εκτός αν το έκανα για να βλάψω τον ΣΥΡΙΖΑ»

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…