Newsroom

Newsroom

Κυνική ομολογία Ντογιάκου: Αν ήξερα για τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote θα είχα προετοιμάσει την παρεμπόδιση (video)

«Αναφαίρετο δικαίωμά του» να εκφράζεται όποτε θέλει

ntogiakos

Με κυνικό τρόπο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος δήλωσε σε συνέντευξή του στην Ιωάννα Μάνδρου στο πλαίσιο του φόρουμ των Δελφών ότι είχε στόχο να παρεμποδίσει την ΑΔΑΕ από το να διενεργήσει έλεγχο στην Cosmote για τις υποκλοπές.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη διαβόητη γνωμοδότηση που εξέδωσε υποστηρίζοντας ότι η ΑΔΑΕ δεν είχε δικαίωμα να ελέγξει την Cosmote για παρακολουθήσεις υψηλών θεσμικών παραγόντων, δήλωσε ότι έμαθε για τον έλεγχο την ίδια στιγμή που γινόταν και παραδέχτηκε ότι: «Αν ήξερα θα είχα προετοιμάσει την παρεμπόδιση».

Σε ό,τι αφορά την ίδια τη γνωμοδότηση τόνισε ότι είναι διαχρονικά αναφαίρετο δικαίωμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εκδίδει γνωμοδοτήσεις, χωρίς βέβαια να εξηγεί αν αυτό ισχύει ακόμη και σε περιπτώσεις που τη γνωμοδότηση ζητά μια μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία, όπως είναι η Cosmote.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος στη γνωμοδότησή του τον περασμένο Ιανουάριο υποστήριξε σκανδαλωδώς ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα από την ισχύουσα νομοθεσία να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται γι αυτό σε τηλεφωνικούς παρόχους.

Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είχε προκληθεί μετά από αίτημα του ομίλου ΟΤΕ, μετά την επίσκεψη κλιμάκιου της ΑΔΑΕ για να διαπιστωθεί η παρακολούθηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου.

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…