Newsroom

Newsroom

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα

Προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας, με διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις…

kakokairia hd

Προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας, με διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο. Θερμαινόμενους χώρους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής έχει ανοίξει η Περιφέρεια Αττικής από σήμερα το πρωί και μέχρι την Τετάρτη καταρχήν, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών και να προστατευτούν οι άστεγοι.

Έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διατηρήσουν προσβάσιμο το οδικό δίκτυο, που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, και να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των πολιτών.  Οι θερμαινόμενοι χώροι που θα λειτουργήσουν ανά Περιφερειακή Ενότητα στην ιστοσελίδα http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id…)

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σήμερα στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, ενώ από απόψε θα μετατοπιστούν νοτιότερα. Η αλλαγή του καιρού άρχισε να γίνεται αισθητή από το απόγευμα και στην Αττική, όπου η κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ προς το Καζίνο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ακόμη, η κυκλοφορία διεκόπη στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου. 

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στη Λ. Χασιάς – Δερβενοχωρίων στο ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια. Το απόγευμα η Τροχαία ανακοίνωσε πως διεκόπη η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το 4 χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα, στην περιοχή της Μάνδρας.

Νωρίτερα, σταμάτησε η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης και στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών, από την περιοχή Φίχθι – Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα. Από το μεσημέρι χιονίζει σε όλη την ορεινή βόρεια και κεντρική Πελοπόννησο, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη, όπου πάντως παρουσιάζει ύφεση η χιονόπτωση. Κατά διαστήματα η χιονόπτωση είναι σφοδρή και οι Αρχές καλούν τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ξέρουν να τις χρησιμοποιήσουν.

Λόγω χιονιού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Λεβίδι-Νεμέα στο ορεινό τμήμα της Σκοτεινής και στην επαρχιακή οδό Άργους-Καρυάς από το 17ο έως το 20ο χιλιόμετρο.

Λόγω της χιονόπτωσης με δυσχέρεια και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης από το 15ο έως το 23ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Τρίπολης-Αρχαίας Ολυμπίας από το 16ο έως το 54ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Τρίπολης-‘Αστρους από 15ο έως το 20ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης από το 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο και στην παλαιά εθνική οδό Τριπόλεως-Άργους, στον Αχλαδόκαμπο.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Περαχώρας-Σχοίνου Κορινθίας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής δυτικής Κορινθίας, στην επαρχιακή οδό Τρίπολης – Καστρίου – Αγ. Πέτρου και Βλαχοκερασιάς Κολλινών στην Αρκαδία. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τη βόρεια Ελλάδα, που ξύπνησε με τσουχτερό κρύο και χιόνια.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιόνιζε σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη (Άγιος Αθανάσιος, Χορτιάτης, Λαγκαδάς κ.ά.), ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους και στο κέντρο της πόλης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…