Newsroom

Newsroom

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Στη φυλακή ο αρχηγός και 3 μέλη

Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε η 27χρονη πρώην παίκτρια reality μετά την απολογία της για συμμετοχή στο κύκλωμα νοθείας καυσίμων.

notheia kausimon

Στη φυλακή οδηγούνται τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος αρχηγός, μετά τις απολογίες τους, για το κύκλωμα νοθείας καυσίμων. Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι για το κύκλωμα νοθείας καυσίμων που απολογήθηκαν τη Δευτέρα (11/3)αφέθηκαν ελεύθεροι. Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε και η 27χρονη πρώην παίκτρια reality, η οποία εργαζόταν σε βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα.

Συνελήφθη πρώην παίκτρια ριάλιτι για συμμετοχή σε κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών

Άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι θα απολογηθούν Τρίτη (12/3).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 62χρονος, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, κατά την απολογία του φέρεται ότι αρνήθηκε τις κατηγορίες και να ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε έγγραφο από το Γενικό χημείο του κράτους που να πιστοποιεί τη νόθευση των καυσίμων.

«Γ…με ένα μαγαζί στην Καλαμάτα» – Οι διάλογοι από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ.

Αποκαλυπτικές συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., κατά την έρευνα για το «ξήλωμα» του μεγάλου κυκλώματος παραγωγής και διακίνησης νοθευμένων καυσίμων και ποτών, που είδαν το φώς της δημοσιότητας.

Σε πολλές από τις επικοινωνίες πρωταγωνιστής είναι ο αρχηγός, ο 62χρονος με το προσωνύμιο «παπάς». Σε μία από τις συνομιλίες αναφέρεται στην εισαγωγή «φαρμάκου» από τη Βουλγαρία.

-Πάλι πήρανε απ’ έξω για το «φάρμακο»

-Ε, εντάξει, δώσε μου όμως καθαρό σου είπα να είναι καθαρό, για να στο προχωρήσω. Αφού είναι έτοιμο αυτό το θέμα.

-Για τα «φάρμακα»

-Δεν έχω. Σου εξήγησα ότι ο φίλος μου ο φαρμακοποιός, που απευθύνθηκα εγώ μπορεί να το ψωνίσει γιατί έχει άδεια ιατρικών φαρμάκων, μου λέει να δω τι είναι και θα το παραγγείλουμε να σου πω πόσο κάνουν και τα λοιπά.

Σε άλλη επικοινωνία φέρεται -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- να αναφέρεται συνθηματικά στην παραγγελία νοθευμένου φορτίου:

-Ντάξει, ντάξει, να σου πω.

-Θέλω φάρμακα για ζώα μικρά από μία μονάδα που είναι στον Άγιο Δημήτριο αν μπορέσουμε να το κάνουμε είναι κάθε εβδομάδα είναι θα σου πω τώρα είναι 50 κωδικοί από 1000 κομμάτια ο κάθε κωδικός

-Ντάξει. Θα το κάνουμε

-Φάρμακα για μικρά ζώα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και άλλα αποσπάσματα που καταγράφηκαν από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., στα οποία ο «παπάς» συνομιλεί με τον 41χρονο συνεργό του, για διάφορες συναλλαγές και υποθέσεις της εγκληματικής τους δράσης. Ο αρχηγός φέρεται να ενημερώνει συνεργό του για την τιμή που θα προμηθευτούν τον διαλύτη που χρησιμοποιείται στη νόθευση.

-Βγήκε και η τιμή από πάνω. Προτείναμε τρία κόμμα δύο (3,2).

-Από πάνω;

-Από πάνω. Από εκεί ρε αγόρι μου, που έχει το «νερό».

-Ναι.

-Τρία κόμμα δύο (3,2). Υπάρχει αγοραστής που αγοράζει αυτή τη στιγμή.

Σε άλλη συνομιλία μεταξύ του αρχηγικού μέλους και του συνεργού του, γίνεται αναφορά στην εισαγωγή διαλυτών από την Βουλγαρία.

– Καταλαβαίνεις τώρα τι γίνεται με τους Βούλγαρους;

– Ναι, ναι.

– Και το νερό είναι ακριβό. Και δεν μετράς εκείνη την ώρα. Ξεφορτώνεις, είναι τόσες, φαίνεται, αντίο. Πεντακόσια (500) λίτρα να λείπουν είναι υπόθεση.

Στις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει και συνομιλία ανάμεσα στο αρχηγικό μέλος και συνεργό του για ζημιά που προκλήθηκε από νοθευμένα καύσιμα.

– Εκατό , εκατόν είκοσι σε κάθε παλέτα λείπανε. Κανονικά λείπανε γύρω πάνω από πεντακόσια εξήντα (560).

– Οκ.

– Σε κάθε παλέτα, εκατό (100), εκατόν είκοσι (120) και τα πέντε (5) κυβικά που φύγανε Καλαμάτα, γα…με ένα μαγαζί γιατί του είχαμε πει, ένα προς ένα δουλεύετε και όταν λέμε γα… κε το μαγαζί, άμα δεν είσαι εσύ κι εγώ ζητάνε αυτόν που το έστειλε να γα…ει. Και λέω, πάει αυτός, Θεσσαλονίκη είναι.

– Οκ.

– Ένα μαγαζί γα…με στην Καλαμάτα, γιατί ένα προς ένα ούτε καθαρή βενζίνη είπαμε, ότι είναι ένας προς ένα, ότι έχει καθαρή βενζίνη μέσα.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.