Newsroom

Newsroom

Κυβερνητικό αλαλούμ με φόντο τα σχολεία

Έκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων  για άνοιγμα σχολείων και  στις «κόκκινες» περιοχές

5077961 1

Με θέμα το άνοιγμα των σχολείων στις πολύ «κόκκινες περιοχές» συνεδριάζει  η Επιτροπή των Ειδικών του υπ. Υγείας.

Αν και αρχικά η σημερινή τους σύσκεψη ακυρώθηκε τελικά αποφασίστηκε να συζητήσουν με αποκλειστικό θέμα τις πολύ επιβαρυμένες περιοχές σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων.

Από την ανταλλαγή απόψεων των ειδικών δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων σε συγκεκριμένες περιοχές κάτι που θα φανεί σε λίγη ώρα.

Μέλη της Επιτροπής μιλώντας στο iEidiseis, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες όχι μόνο δεν παρουσιάζουν μείωση κρουσμάτων, αλλά αντιθέτως μεγάλη επιδείνωση.

Σε αυτές τις περιοχές που είναι υπό καθεστώς αυστηρού lockdown (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, η Νέδα, Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμο Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος) δεν αποκλείεται η εισήγηση να είναι αρνητική σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων. 

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε ότι «Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1», ενώ αύριο Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Και πλέον περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση καθώς το πρωί η η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ πως τελικά τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν τη Δευτέρα και θα περιμένουν τις εισηγήσεις της Επιτροπής, λίγη ώρα αργότερα η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha πως θα ανοίξουν κανονικά και δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής και από τις 18:00 συνεδριάζουν οι Ειδικοί θέτοντας επι τάπητος το άνοιγμα των σχολείων στις πολύ «κόκκινες» περιοχές. 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…