Newsroom

Newsroom

Κριτικάρει, αλλά υπερψηφίζει το βοήθημα στους συνταξιούχους η ΝΔ

Την πρόθεσή της να υπερψηφίσει τη διάταξη της κυβέρνησης με την οποία δίδεται η εφάπαξ ενίσχυση στους συνταξιούχους που λαμβάνουν 850 ευρώ και κάτω (κύρια και επικουρική σύνταξη) μηνιαίως, γνωστοποίησε η ΝΔ, η οποία όπως υποστηρίζει δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει μικροκομματική στάση, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το 2014 είχε καταψηφίσει τη διανομή μερίσματος από την ανάπτυξη που είχε επιτύχει τότε η κυβέρνηση Σαμαρά.

585010c61dc5243e3e8b4c01

Σύμφωνα με όσα λένε στο Μοσχάτο ωστόσο μια τέτοια ενίσχυση θα έπρεπε να κατευθύνεται και στη στήριξη της απασχόλησης των ανέργων και ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων που περνούν μια μεγάλη δοκιμασία. «Μια τέτοια επιλογή θα προσέδιδε δυναμική στη διανομή αυτού του μερίσματος, γιατί θα συνέβαλλε στην αντιμετώπιση ενός οξυμένου κοινωνικού προβλήματος και στην ανάπτυξη της οικονομίας», υποστηρίζουν στη ΝΔ και προσθέτουν ότι «η διανομή αυτού του μερίσματος θα λειτουργούσε με πιο δίκαιο τρόπο αν συνοδεύονταν από κριτήρια που αφορούν στη συνολική εισοδηματική και οικονομική κατάσταση των δικαιούχων».

Κατά τα λοιπά πάντως, στην Πειραιώς καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες μιλώντας, για 13η σύνταξη, ενώ πρόκειται για ένα εφάπαξ βοήθημα σε συνταξιούχους, με σύνταξη κάτω των 850 ευρώ το μήνα, ενώ κάνουν λόγο για «βοήθημα χωρίς κάποια κοινωνική και οικονομική λογική αναπτυξιακού χαρακτήρα» το οποίο δίδεται για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών λόγων, ώστε να υποβοηθηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανισθούν στις Περιφέρειές τους τις ημέρες των γιορτών. Κατά τη ΝΔ, το βοήθημα «στοχεύει επίσης, στην συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων, οι οποίοι, ως τώρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους, αντιμετωπίζουν με απαξίωση τον Αλέξη Τσίπρα».

Εξάλλου, σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι συνταξιούχοι, όπως και όλοι οι έλληνες πολίτες, «είναι θύματα μιας δογματικής πολιτικής υπερφορολόγησης, που καταστρέφει την οικονομία, ενώ μεγάλο τμήμα τους, υπέστη την απώλεια του ΕΚΑΣ». «Επομένως, η κυβέρνηση, τους έχει προκαλέσει πολλαπλάσια απώλεια εισοδήματος σε σχέση με το ‘’αντίδωρο’’ που τους δίνει. Αποτέλεσμα αυτής της υπερφορολόγησης είναι αυτό το μέρισμα και όχι αποτέλεσμα ανάπτυξης», επιμένουν στη ΝΔ.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…