Κρεμλίνο: «Η Ουκρανία επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πούτιν με drones» (Videos)

«Το θεωρούμε αυτό, ως απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν». Η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει σε αυτή την επίθεση όπου και όταν το κρίνει σκόπιμο, λέει στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου πριν από λίγο, το Κίεβο επιχείρησε χτύπημα με drone εναντίον της κατοικίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο την Τετάρτη (03/05).

Διαβάστε περισσότερα: Κρεμλίνο: Βίντεο-ντοκουμέντο από την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από ουκρανικά drones

Διαβάστε περισσότερα: Κίεβο: Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ:

«Δύο drones είχαν ως στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών που έγιναν από τις στρατιωτικές και ειδικές υπηρεσίες με τη χρήση συστημάτων ελέγχου ραντάρ, τα drones καταρρίφθηκαν», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι «το θεωρούμε αυτό ως απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν».

«Ο Πρόεδρος (Πούτιν) δεν τραυματίστηκε από την τρομοκρατική επίθεση. Το πρόγραμμα εργασίας του δεν άλλαξε και θα συνεχιστεί κανονικά», προσθέτει το Κρεμλίνο.

«Θα απαντήσουμε»

Ακόμη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, δεν υπήρξαν θύματα από τα drone που καταρρίφθηκαν και τα θραύσματα που έπεσαν στο έδαφος ενώ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει σε αυτή την επίθεση όπου και όταν το κρίνει σκόπιμο.

Στο Telegram και το Twitter κυκλοφορούν ορισμένα βίντεο -των οποίων η γνησιότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί- τα οποία φέρεται να δείχνουν την εκτόξευση αντιαεροπορικών πυρών πάνω από το Κρεμλίνο το βράδυ της Τρίτης.

Δείτε τα βίντεο – Δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά τους