Newsroom

Newsroom

Κραυγή αγωνίας από ΠΟΕΔΗΝ: Γεμίζουν με περιστατικά κορονoϊού τα νοσοκομεία αναφοράς

Μετά τη μεγάλη διασπορά, η ΠΟΕΔΗΝ «χτύπησε σήμερα καμπανάκι» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΕΣΥ και τα νοσοκομεία αναφοράς 

1000 4

Δοκιμάζεται το σύστημα υγείας από τη μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού. Η πίεση είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην Αττική όπου τις τελευταίες ημέρες εντοπίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των νέων λοιμώξεων από τη νόσο Covid -19 και αφορά κυρίως στον αριθμό των νοσούντων που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Με ζητούμενο να υπάρχει πάντοτε επαρκής αριθμός διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ για τους σοβαρά ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και του ιδιωτικού τομέα έχουν συστρατευθεί και καλύπτουν τις ραγδαία αυξανόμενες ανάγκες. 

Ακολουθώντας την πεπατημένη της πρώτης φάσης της επιδημίας οι αρμόδιοι διαχειρίζονται τις ΜΕΘ σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα αξιοποιώντας τη διαθεσιμότητα και τη ζήτηση κλινών και κατανέμοντας τους ασθενείς σε εκείνους με Covid-19 και σε λοιπούς ασθενείς.

Οι ασθενείς με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού νοσηλεύονται αποκλειστικά σε ΜΕΘ δημόσιων νοσοκομείων και όλοι οι άλλοι ασθενείς που χρήζουν Εντατικής διακομίζονται σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών όπου νοσηλεύονται χωρίς καμία επιβάρυνση.

Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

Μετά τη μεγάλη διασπορά, η ΠΟΕΔΗΝ «χτύπησε σήμερα καμπανάκι» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΕΣΥ και τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι πλέον δυσχερής και ότι κάθε ημέρα υπάρει λίστα αναμονής για 10 με 15 διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό νοσηλεύονται 59 περιστατικά και οι κενές θέσεις είναι 13.

Συγκεκριμένα από την ΠΟΕΔΗΝ αναφέρουν:

Αττικό νοσοκομείο: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο 11. Σήμερα νοσηλεύονται 8. Κενές κλίνες 3.

Θριάσιο νοσοκομείο: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο 8. Σήμερα νοσηλεύονται 7 περιστατικά. Κενές κλίνες 1.

Νοσοκομείο Σωτηρία: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο 29. Σήμερα νοσηλεύονται 22 περιστατικά. Κενές κλίνες 7.

Εν κατακλείδι, στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής οι κενές κλίνες ΜΕΘ σήμερα είναι 13.

Ακόμα 40 κλίνες μέσα στην εβδομάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λόγω της αύξησης των εισαγωγών έχει ήδη ανακοινώσει ότι το υπουργείο Υγείας εφαρμόζει σχεδιασμό για αύξηση των κλινών ΜΕΘ-Covid, όπως έκανε και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, μέσα στις επόμενες επτά ημέρες θα προστεθούν 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής. Το σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες: 12 στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο ΠΓΝ «Αττικόν», 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Πηγή: ygeiamou.gr

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…