Κραυγή αγωνίας από κάτοικο του χωριού Ροβιές στην Εύβοια: «Μας κοροϊδεύουν οι αλήτες όλοι» (βίντεο)

«Είμαι μόνη στο σπίτι με το παιδί μου. Ένα πυροσβεστικό δεν έχουμε δει»

NewsRoom 04/08/2021 | 15:33

Ανατριχιαστική ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή OPEN NEWS με κάτοικο από τις ροβιές στην Εύβοια.

Ενώ για το συγκεκριμένο χωριό δόθηκε πριν ώρα εντολή εκκένωσης, η κάτοικος φαίνεται να μην το γνωρίζει, γεγονός που ομολογεί το χάος που επικρατεί σε μια περιοχή που η φωτιά κάει ακατάπαυστα ενώ δεν υπάρχουν καθόλου εναέρια μέσα,

Σύμφωνα με την κάτοικο της περιοχής «τα πυροσβαστικά είναι άφαντα, είναι πουθενά. Μας κοροϊδεύουν οι αλήτες όλοι».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν της έχει δοθεί οδηγία να εγκαταλείψει το χωριό, η κάτοικος απάντησε ότι «ναι, αλλά δεν ξέρω αν είναι απόφαση του δημάρχου να εγκαταλείψουμε το χωριό», με αποτέλεσμα η δημοσιογράφος να την ενημερώνει για την εντολή εκκένωσης που υπάρχει σε ισχύ, και η κάτοικος δεν το γνώριζε.

«Ξέρετε τι μαθαίνουμε; Ότι η Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, το Μάτι. Θέλετε να γίνουμε και εμείς έτσι; Το χωριό μου μέσα έχει πεύκα.», ενώ τελείωσε ζητώντας «να μεταφέρετε την έκκληση για πυροσβεστικά και να κάνετε τον σταυρό σας»

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στην Εύβοια έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα και 150 σπίτια μέχρι στιγμής, ενώ έχουν ήδη εκκενωθεί 12 χωριά ενώ τα εναέρια μέσα δεν επαρκούν με αποτέλεσμα η φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη. 

Σημειώνεται πως στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα και από αέρος περιοδικά, και μόλις 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Δείτε σχετικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο της Εύβοιας