Newsroom

Newsroom

Κραυγή αγωνίας για 8η νύχτα από τους κατοίκους στη Θεσσαλία

Χωρίς νερό και ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά, υγειονομική βόμβα τα νεκρά ζώα

λασμπονερα

Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής αντικρίζουν όσοι κάτοικοι στα χωριάκαταφέρνουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.Το νερό δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά του, χάθηκαν κόποι μιας ζωής. Παντού σκουπίδια και φερτά υλικά, ενώ η οσμή από τα νεκρά ζώα είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, χτυπάει «κόκκινο» η ανησυχία για την δημόσια υγεία, αφού από τις μολύνσεις των υδάτων έχουν ήδη εκδηλωθεί ασθένειες, όπως γαστρεντερίτιδα.

Στον Παλαμά Καρδίτσας, μετά τις πλημμύρες, οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών εξαιτίας των νεκρών ζώων, των σωρών από σκουπίδια που θέλουν πέταμα αλλά και άλλων επιβλαβών υλικών που παρέσυραν τα ορμητικά νερά. Οι κάτοικοι αδειάζουν τα σπίτια τους από την κατεστραμμένη οικοσκευή τους. Τα νερά σάπισαν τα πάντα στα περισσότερα σπίτια του Δήμου Παλαμά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκαστούν να πετάξουν σχεδόν όλα τους τα υπάρχοντα. Αρκετά φαρμακεία δεν έχουν βασικά φάρμακα.

Ψαθοχώρι-Δεν ήρθε ποτέ το 112

Απελπισμένοι οι άνθρωποι που γυρίζουν πίσω στο Ψαθοχώρι, ένα χωριό 200 κατοίκων, σύμφωνα με τα όδα μεταδίδει η ΕΡΤ. Πολλά είναι τα σπίτια, πλίθινα ή πέτρινα που κατέρρευσαν κάτω από την πίεση των ορμητικών χειμάρρων. Εδώ και 6 μέρες οι κάτοικοι του Ψαθοχωρίου δεν έχουν ρεύμα και νερό. Όπως λένε οι ίδιοι οι αρμόδιοι τους απάντησαν ότι θα εξομαλυνθεί σε περίπου 2 εβδομάδες από τώρα. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι ουδέποτε έλαβαν μήνυμα 112 στο κινητό τους, που θα τους ειδοποιούσε για την επερχόμενη πλημμύρα

Φαρκαδόνα Τρικάλων

Η στάθμη των νερών έχει κατέβει στη Φαρκαδόνα από τα δύο και τα τρία μέτρα που έφτασαν, αλλά όχι τελείως. Οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε αντίσκηνα που στήθηκαν από το στρατό και σε δομές, στο κέντρο υγείας, σε σχολεία. Δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και καθημερινά ανακύπτουν κι άλλα προβλήματα όπως η έλλειψη σε φάρμακα και σε ζωοτροφές. Έντονη είναι η δυσοσμία από τα νεκρά ζώα ενώ το νερό είναι ακατάλληλο για πόση αλλά και προσωπική χρήση.

Λάρισα

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Λάρισα και ειδικότερα στις παραποτάμιες συνοικίες. Η στάθμη του νερού έχει πέσει αρκετά, αλλά το τοπίο θυμίζει δυστοπία με τους κατοίκους να προσπαθούν να φτάσουν στις οικίες τους παλεύοντας με τις λάσπες. Η στάθμη χρειάζεται να υποχωρήσει ακόμα ένα μέτρο για να έρθει στα όρια ασφαλείας.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι Βόλου, νέες διακοπές ρεύματος

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων του Βόλου, μια εβδομάδα μετά τη θεομηνία που έπληξε την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, αφού  συνοικίες παραμένουν βουτηγμένες στις λάσπες. Πολλοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν τον δήμο για απουσία βοήθειας.

Σύμφωνα με το Magnesia News κάτοικοι πίσω από το Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Ζάχου με Παγασών, καταγγέλλουν  ότι έβαλαν ιδιώτη για να καθαρίσει. «Βάλαμε ιδιώτη να μας καθαρίσει, μιλάμε για τόνους λάσπης. Τους παρακαλάμε, τους παίρνουμε τηλέφωνο στο δήμο Βόλου να έρθουν να παίρνουν τις λάσπες, όχι μόνο από εμάς, από όλη τη γειτονιά που είναι “βουτηγμένη”. Δεν έχει εμφανιστεί κανείς. Θα πάθουμε τίποτα εμείς εδώ. Δεν πάει άλλο αυτό το πράγμα κι αυτοί μας κοροϊδεύουν και μας ειρωνεύονται».

Στο μεταξύ, λίγα λεπτά μετά τις 20.30 απόψε βυθίστηκαν πάλι στο σκοτάδι τμήματα του Βόλου και μεγάλα κεντρικά τμήματα της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων όπως και ο δημόσιος φωτισμός στις ίδιες περιοχές, με άγνωστη αιτία ως τώρα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πολλές περιοχές εκτός από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης έμειναν και χωρίς το μη πόσιμο νερό που παρέχεται κατά διαστήματα σε κεντρικούς τομείς του Βόλου επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την προβληματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας

 

 

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

irakleio aeroplano

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

Ο φακός του neakriti.gr και της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε μοναδικές εικόνες με αεροπλάνα που κάνουν…

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

gaza 11 1320x880 1

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο μετά το τέλος της πορείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να…