Κρατούν αποστάσεις… οι υγειονομικοί από τον εμβολιασμό

«Πλήγμα» στην κυβερνητική προσέγγιση της επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, αποτελούν τα υψηλά ποσοστά υγειονομικών σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

france ambulance 2048x1152 1

Τα στοιχεία έρευνας του ΑΝΤ1 είναι αποκαλυπτικά, ενώ και οι μέχρι τώρα πληροφορίες για τις «δηλώσεις επιθυμίας εμβολιασμού», είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, καθώς σε πολλά νοσοκομεία τα ποσοστά άρνησης των υγειονομικών να κάνουν το εμβόλιο, είναι συντριπτικά!

Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε στοιχεία από 12 νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδας για τις «δηλώσεις επιθυμίας εμβολιασμού» και κάποια ποσοστά από την προεργασία που έχει γίνει στις υγειονομικές περιφέρειες, είναι απολύτως ενδεικτικά. Για παράδειγμα:

-Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Ναι στον εμβολιασμό: 36, 42%  – Όχι στον εμβολιασμό: 61,85%

-Νοσοκομείο Καρδίτσας 

Ναι στον εμβολιασμό:  41.59 %  – Όχι στον εμβολιασμό:  58,41%

-Νοσοκομείο Άμφισσας

Ναι στον εμβολιασμό: 100%

-Νοσοκομείο Λάρισας

Ναι στον εμβολιασμό: 22,93%

-Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Ναι στον εμβολιασμό: 65% (σύμφωνα με ρεπορτάζ του TV10.gr)

 

 Η πίεση από την κυβέρνηση προβληματίζει τους υγειονομικούς

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πηγές της ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία της Αθήνας η συμμετοχή των υγειονομικών είναι αρκετά μικρή προς το παρόν, καθώς φέρεται μόλις ένα 20%-30% να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κάνει το εμβόλιο.

Διευκρινίζεται βέβαια, ότι οι γιατροί είναι ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού, ωστόσο θεωρούν ότι η διαδικασία κινείται πολύ γρήγορα και ότι οι πιέσεις που ασκούνται στους υγειονομικούς υπό την απειλή των πειθαρχικών κυρώσεων, είναι απαράδεκτες

Ενημέρωση και πειθώ

Σε  ανακοίνωσή της μάλιστα η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ αναρωτιέται «γιατί τόσο βιασύνη; Ακόμη δεν έφθασαν τα εμβόλια στη χώρα. Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση στο προσωπικό από τις επιτροπές λοιμώξεων και με νηφάλιο τρόπο να πεισθούν οι συνάδελφοι με επιχειρήματα» καθώς όπως προσθέτει: «Με τόση σπουδή και βιασύνη άρχισαν να φοβούνται».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει να μείνει ανοικτή σε ημερομηνία η επιθυμία των υγειονομικών για να εμβολιαστούν και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μόνο με ενημέρωση και πειθώ θα επιτευχθεί μαζικός εμβολιασμός.

Με λιγότερο από μια εβδομάδα να απομένει για να αρχίσει ο εμβολιασμός, το ερώτημα είναι: Αν αρνούνται οι υγειονομικοί με αυτά που βλέπουν τόσους μήνες στα νοσοκομεία να κάνουν το εμβόλιο, τότε γιατί να πειστεί ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί;

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ