Κουβέλης: Αλλαγή κυβέρνησης και εθνική συνεννόηση για την αναδιάρθρωση του χρέους

Αλλαγή κυβέρνησης για να υπάρξει αλλαγή πολιτικής ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για…

kouvelis 18

Αλλαγή κυβέρνησης για να υπάρξει αλλαγή πολιτικής ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και κάλεσε σε εθνική συνεννόηση για τη διεκδίκηση της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ο κ. Κουβέλης μίλησε για αλλαγή πολιτικής που σημαίνει, όπως ο ίδιος είπε, υλοποίηση πραγματικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, ενώ δήλωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική. Και βέβαια, η πολιτική σταθερότητα δεν ταυτίζεται με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Αυτή η πολιτική προκαλεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση» σημείωσε.

«Η φυγή προς τα εμπρός που επιχειρεί η κυβέρνηση – με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης – δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας» είπε ο κ. Κουβέλης στην ομιλία του και τόνισε πως είναι ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους.

Επισήμανε πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει τη μείωση μισθών και συντάξεων και την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως συνεχίζει μια πολιτική που έχει ως στόχο την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, παρά το γεγονός ότι απομυζά την κοινωνία.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ συνέχισε λέγοντας πως το χρέος δεν γίνεται βιώσιμο με σενάρια επί χάρτου για τεράστιους ρυθμούς ανάπτυξης και υπογράμμισε πως η διεκδίκηση της ουσιαστικής μείωσής του περιλαμβάνει τη μείωση των επιτοκίων και τη χρονική επιμήκυνση των υποχρεώσεων.

Ακόμη είπε πως χρειάζεται η αναδρομική ανάληψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθεροποίησης.

Επιπλέον μίλησε για την ανάγκη μιας διαφορετική στάσης προς τους εταίρους και για την επιδίωξη μιας νέας συμφωνίας που θα θέτει ρεαλιστικούς στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής και θα δίνει πραγματική αυτονομία στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα πολιτικής για την επίτευξη των στόχων.

Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις σε κανέναν.

«Δυνατότητα επιστροφής στην προ του 2009 κατάσταση δεν υπάρχει. Οποιαδήποτε πολιτική αλλαγή δεν θα καταφέρει τίποτε, αν δεν συνδυαστεί με μείζονες μεταρρυθμίσεις» είπε.

«Τώρα είναι η ευκαιρία για τον μετασχηματισμό της χώρας σε μια θεσμικά συγκροτημένη δημοκρατία, με μια οικονομία ανοικτών αγορών, με ρύθμιση και εποπτεία, με ισχυρή επιχειρηματικότητα και ίσες ευκαιρίες για όλους» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει απορρυθμίζουν τις δομές του κράτους.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

εκτακτο

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…