Newsroom

Newsroom

Κουτσούμπας για ΣΥΡΙΖΑ: Εξαρχής ήταν προβληματικό όλο το «σενάριο»

Ο Γ,Γ του ΚΚΕ πήρε θέση και απάντησε αν στρατηγικά θα ήταν υποδοχέας τέως μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

ek koutsoumpas 1

Σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε μεταξύ άλλων και για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς πως σχολιάζει το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «εξαρχής ήταν προβληματικό όλο το “σενάριο”. Όπου “σενάριο” στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δήθεν επίτευξη της “προόδου” για τους πολλούς, αφήνοντας άθικτα τα κέρδη των λίγων, ο δήθεν εξανθρωπισμός του καπιταλισμού με ορισμένες μεταρρυθμίσεις ή με μια καλύτερη διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ για να αλλάξει τάχα η κατάσταση».

Απαντώντας στην ερώτηση αν στρατηγικά το ΚΚΕ θα ήταν υποδοχέας τέως μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Μα, είμαστε ήδη» και αναφέρθηκε σε εκατοντάδες πρώην μέλη, ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπορεύονται με το ΚΚΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ μίλησε και για την πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη «είναι συνεπής με αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή, ότι εμείς θα συμβάλουμε ώστε να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, διαβεβαίωση που έχουμε δώσει και στους συγγενείς των θυμάτων», επισήμανε και πρόσθεσε

«Όσο για τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι η ΝΔ θα στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ “επιφυλασσόμενη του περιεχομένου”, ένα πράγμα δείχνουν: Ότι η κυβέρνηση κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, προσπαθεί να βγει από τη δύσκολη θέση που την έφεραν και οι κυνικές και απαράδεκτες δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη. Φυσικά, η πρόταση του ΚΚΕ δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν, όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία, όμως, αν απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία οδηγεί στον ενταφιασμό της έρευνας. Ας ελπίσουμε ότι δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο το ΠΑΣΟΚ με τη στάση του»

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους