Newsroom

Newsroom

Κορυφώνεται η κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για το επαχθές χρέος

Γιώργου Σταθάκη

siriza vouli

Mε αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή και υπεύθυνου του τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, ότι μόλις το 5% του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επαχθές, κορυφώθηκε σήμερα η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σημείωσε πως ο Γ.Σταθάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί μόνον το 5% του δημοσίου χρέους ως “επαχθές”, όταν η πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει “τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους” και πρόσθεσε:

“Ή ο κ. Σταθάκης κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα περιμένουμε σήμερα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μας πουν αν τελικά ισχύει το πρόγραμμά τους και μονομερώς θα διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους ή μόνο το 5%'”.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για επιλεκτική ανάγνωση των θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Θα παρακαλούσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αν δεν προλαβαίνει να διαβάζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον να διαβάζει τις ανακοινώσεις που απαντούν στις δικές του δηλώσεις. Τον παραπέμπουμε στην προηγούμενη μας ανακοίνωση, με την ελπίδα ότι στον ελεύθερο του χρόνο θα μας εξηγήσει τη θέση της κυβέρνησης για το χρέος. Εκτός αν θέλει να απευθυνθούμε απευθείας στον κ. Σόιμπλε”.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…