Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα – 35 νέα κρούσματα, 387 επιβεβαιωμένα συνολικά

35 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε στη σημερινή ενημέρωση το υπουργείο Υγείας με το συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να φτάνει τα 387. Στους πέντε ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα. 

5032642

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός απολογισμός φτάνει στα 387 ενώ έγινε ακόμα ένας θάνατος γνωστός, με τους ανθρώπους που πέθαναν από τον ιό στη χώρα μας να φτάνουν τους 5.

Την ανακοίνωση έκανε το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαρτίου ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο ίδιος ενημέρωσε επίσης πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε για άλλη μια φορά να στηρίξουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και όσα άλλα χρειαστεί να ληφθούν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Αν πετύχουμε να περιορίσουμε το ρυθμό μετάδοσης θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας», είπε ο πρωθυπουργός. «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη: να σώσουμε ζωές», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στους νέος τόνισε ότι «Αυτό που κάποτε είπαν cocooning τώρα είναι ανάγκη. Πρώτο μας μέλημα, να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους. Η ανεμελιά δεν είναι ψευτοαντίσταση, είναι ανευθυνότητα». Παράλληλα απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στο εθνικό σύστημα υγείας τόνισε: «Οι μαχητές των νοσοκομείων μάς αξίζουν κάθε βοήθεια, τους ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων. 
Σας αξίζει κάτι παραπάνω και θα μεριμνήσω προσωπικά γι’αυτό».

Στο θέμα των οικονομικών συνεπειών, ζήτησε από τους εργοδότες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις τονίζοντας ότι το κράτος θα σταθεί αρωγός. Η κυβέρνηση θα διαθέσει 2,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οικονομία την αγορά εργασίας, τόνισε, ενώ σημείωσε ότι το κράτος θα καλύψει μέρος του μισθολογικού κόστους.

«Το φιλότιμο που συχνά επικαλούμαστε, ήρθε ο καιρός να το κάνουμε καθημερινή πραγματικότητα», κατέληξε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός

Κλείνουν αύριο τα καταστήματα στον κλάδο του λιανεμπόριου

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο με βάση τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση κλείνουν και οι επιχειρήσεις από τον κλάδο του λιανεμπόριου.

Δείτε αναλυτικά: Κορονοϊός: Η λίστα με τις επιχειρήσεις που κλείνουν από την Τετάρτη

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…