Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι σε ΗΠΑ και Βραζιλία

Σχεδόν 50.000 τα θύματα της Covid-19 στο Μεξικό - Περισσότερα από χίλια νέα κρούσματα στη Γερμανία - Ρεκόρ κρουσμάτων στη Λιβύη

koronoios hpa

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών 1.262 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς μέχρι χθες Τετάρτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός, παρόμοιος με εκείνον της προηγουμένης, αυξάνει σε σχεδόν 158.000 το σύνολο των νεκρών που θρηνεί η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που έκανε την εμφάνισή του τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν επίσης 53.158 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 4,82 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα της σχολής ιατρικής αυτής με έδρα τη Βαλτιμόρη, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, μολαταύτα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που επιμένει να εμφανίζεται αποφασιστικά αισιόδοξος, επανέλαβε χθες την πρόβλεψή του πως ο ιός θα «εξαφανιστεί» από την αμερικανική επικράτεια.

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία (…), θα εξαφανιστεί», επέμεινε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Τραμπ αποφάσισε να ξαναρχίσει να παραχωρεί σχεδόν καθημερινά συνεντεύξεις για την πορεία της πανδημίας μετά την αναζωπύρωσή της περί τα τέλη Ιουνίου σε πολιτείες στον Νότο και στη Δύση.

Μόνο σε μία από αυτές, τη Φλόριντα, έχουν πλέον διαγνωστεί πάνω από μισό εκατομμύρια κρούσματα από την έναρξη της κρίσης.

Οι υγειονομικές αρχές της τουριστικής πολιτείας των 21 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη μείωση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων μόλυνσης.

Ωστόσο, η επιβράδυνση αυτή εν μέρει τουλάχιστον οφειλόταν στο κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα διαγνωστικών κέντρων προληπτικά, καθώς πλησίαζε τις ακτές της η τροπική καταιγίδα Ησαΐας.

Η Αριζόνα (δυτικά) είναι ανάμεσα στις πολιτείες που πλήττονται περισσότερο το τρέχον διάστημα.

Πάνω από 500 κρατούμενοι σε φυλακή της πόλης Τουσόν — χονδρικά ο μισός πληθυσμός των εγκλείστων — διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί, ανακοίνωσαν οι τοπικές σωφρονιστικές αρχές.

Βραζιλία: 1.437 νέοι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 1.437 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 57.152 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία πλέον ανέρχεται σε 97.256 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι τουλάχιστον 2.859.073 στη γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Μεξικό: Πλησιάζουν τους 50.000 οι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 829 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 6.139 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός στη χώρα η οποία θρηνεί τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη έφθασε έτσι τους 49.698 νεκρούς επί συνόλου 456.100 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι μολύνσεις είναι πιθανόν πολύ περισσότερες στην πραγματικότητα από αυτές που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Κίνα: 37 νέα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 37 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι 27 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι τα 30 από αυτά ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης και τα 27 διαγνώστηκαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, ενώ τα άλλα τρία στην επαρχία Λιαονίνγκ.

Τα υπόλοιπα επτά κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν εντοπίζονται άνθρωποι μολυσμένοι από τον κορονοϊό μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό που φθάνουν στην ηπειρωτική Κίνα.

Σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Υγείας, εντοπίστηκαν επίσης 20 ασυμπτωματικοί φορείς, από 24 την προηγουμένη. Οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Κατά την ίδια πηγή, στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 837 ασθενείς, οι 34 σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 — ο αριθμός τους παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 84.528 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

Γερμανία: Πάνω από χίλια νέα κρούσματα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 1.045 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, φθάνοντας τα 213.067 συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε τους 9.175 νεκρούς, καθώς άλλοι 7 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το ίδιο διάστημα, κατά την ίδια πηγή.

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Λιβύη

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 251 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στην εμπόλεμη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 4.475 επισήμως.

Το Κέντρο διευκρίνισε ότι οι διαγνώσεις έγιναν μετά την εξέταση των δειγμάτων συνολικά 1.618 υπόπτων περιπτώσεων.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη Λιβύη να ανέρχεται πλέον σε 99 νεκρούς. Στον αντίποδα, επτά ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολό των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να φθάνει τους 640 στη χώρα, όπως μεταδίδει το Xinhua και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό εντοπίστηκε στη Λιβύη τον Μάρτιο.

Πάντως οι ανακοινώσεις του Κέντρου, ενός από τους ελάχιστους θεσμούς της Λιβύης που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, δεν θεωρείται πως αντανακλούν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση, με δεδομένη τη χαοτική κατάσταση από το 2011, το γεγονός ότι το σύστημα υγείας είναι πρακτικά διαλυμένο, ενώ οι ένοπλες συγκρούσεις κλιμακώθηκαν την άνοιξη του 2019.

Είναι ενδεικτικό πως το υπουργείο Υγείας της Μάλτας ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου ότι οι περισσότεροι από τους περίπου εκατό μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο αφού εγκατέλειψαν με βάρκα τη Λιβύη διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ