Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Lockdown σε Αχαΐα, Εύβοια από το Σάββατο – Ποια μέτρα ανακοινώθηκαν

Στις κόκκινες περιοχές τοποθετήθηκε η Π.Ε Αχαΐας, η Π.Ε Ευβοίας πλην της Σκύρου, μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά.

5237102

Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης τίθενται από αύριο οι δύο περιφερειακές ενότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε lockdown μπαίνουν από αύριο, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου:

  • ο Δήμος Αγίου Νικολάου
  • ο Δήμος Θήρας
  • ο Δήμος Μυκόνου
  • η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας –προφανώς και όλοι οι Δήμοι της, 
  • η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και προφανώς όλοι οι δήμοι της.

Σε αυτές τις περιοχές καθίσταται υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια αλλά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το Λασίθι, η Σαντορίνη και η Μύκονος παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση τα σχολεία ειδικής αγωγής), η λειτουργία των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και του λιανεμπορίου. 

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε την πρώτη τοποθέτηση στην ενημέρωση της Παρασκευής και αναφέρθηκε στην αύξηση της θετικότητας των κρουσμάτων, που ανέρχεται πλέον στο 2,8%. Παράλληλα τόνισε ότι η κάλυψη των ΜΕΘ στην επικράτεια έφτασε το 51%, ενώ στην Αττική οι κλίνες Covid έχουν καλυφθεί κατά 83%. 

Όσον αφορά τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την πιθανότητα χρήσης διπλής μάσκας, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι ομάδα της Επιτροπής λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί επί του θέματος εντός της επόμενης εβδομάδας.

Η έκθεση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1410 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 170244, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6086 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54695 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 213 (72.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1204 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6077 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3574 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά