Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα – Στα 352 ο συνολικός αριθμός στην Ελλάδα

21 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα να ανεβαίνει στα  352 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας 

5060032

Εικοσιένα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας σε 352 τον συνολικό απολογισμό.

Από τα συνολικά 352 κρούσματα τα 51  είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, είναι δηλαδή τα λεγόμενα «ορφανά».

Από αυτά 65 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. Αυξήθηκαν δε στα 51 τα κρούσματα τα οποία δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ή σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το 51% των κροσυμάτων είναι άντρες, ενώ συνολικά έχουν γίνει έλεγχοι σε 4320 δείγματα, ενώ εκκρεμούν περί τους 200 ελέγχους. Οι νοσηλευμένοι στις εντατικές είναι όλοι οι άνδρες με τη μέση ηλικία να είναι στα 70 έτη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας προκειμένου να είναι έτοιμο το ΕΣΥ για την νοσηλεία νέων κρουσμάτων, το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ μετατρέπεται σε νοσοκομείο για τον κορονοϊό, ενώ σε αρκετά άλλα νοσοκομεία έχουν διαμορφωθεί ειδικές πτέρυγες.

Αλλαγές από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Με κάρτα εισόδου μπαίνουν από σήμερα οι πελάτες στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να μην ξαναπαρατηρηθούν οι εικόνες συνωστισμού που υπήρξαν το Σάββατο, με τον κόσμο να στριμώχνεται σε μικρή απόσταση και πλήθη να περιμένουν στα ταμία, ο ένας δίπλα στον άλλο.

Ρύθμιση για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ αναμένεται να περιληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται το βράδυ πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Τα νέα μέτρα

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, πραγματοποίησε μέσω live streaming την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κάνοντας λόγο για άσκηση ατομικής ευθύνης και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Διέψευσε τη φήμη για επικείμενη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ανακοίνωσε, στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων ότι η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα – στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, διαβεβαιώνοντας παράλληλα σε ότι σε κάθε περίπτωση θα παραμείνουν ανοιχτά τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Επίσης ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον 14 ημερών σε όποιον εισέρχεται στο εξής στην ελληνική επικράτεια, αλλά και την αναστολή ισχύος του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου και αναστολή για δύο εβδομάδες της υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ για τους αγρότες.

Στην χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκαν:

– Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο στη χώρα όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.

– Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται κανονικά η μεταφορά εμπορευμάτων.

– Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.

– Η διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με την Ισπανία.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε επιπλέον ότι όσοι εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια, τίθενται σε υποχρεωτικό κατ΄οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Προβλέπεται μάλιστα διοικητικό πρόστιμο για όσους παραβιάζουν την υποχρέωση αυτή.

Ακόμη, από αύριο το πρωί αναστέλλεται η εφαρμογή του δακτυλίου μέχρι τέλος Απριλίου 2020.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο