Newsroom

Newsroom

Κόρινθος: Νέοι ρήμαζαν τις εκκλησίες της περιοχής – Συνελήφθησαν από την αστυνομία (video)

Έμπαιναν σε ναούς στην Κόρινθο και έπαιρναν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους

Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη και κλοπή σε εκκλησία στο Λουτράκι 0 3 screenshot

Στην σύλληψή νέων ανδρών προχώρησε η αστυνομία της Κορίνθου, καθώς τα συγκεκριμένα άτομα όλο τον προηγούμενο καιρό είχαν πάρει σβάρνα εκκλησίες της περιοχής και τις έκλεβαν.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση τους υπήρχε κυρίως στην περιοχή του Λουτρακίου, αλλά δεν περιοριζόταν μόνο εκεί καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγαιναν και στην ευρύτερη Κόρινθο. Μάλιστα σε βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το korinthostv τους βλέπετε χωρίς να έχουν καλυμμένα πρόσωπα να μπαίνουν μέσα σε ιερό ναό και να παίρνουν ό,τι βρουν!

Η αστυνομία σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών σε Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην Αττική, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, ηλικίας 25 και 26 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν 19χρονο ημεδαπό καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.3.2023 έως και την 1.3.2024, οι ανωτέρω συμμετείχαν σε συμμορία με σκοπό την τέλεση κλοπών σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά -7- περιπτώσεις αποπειρών κλοπής και -6- περιπτώσεις κλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, τάματα και εικόνες, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -12.000- ευρώ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -400- ευρώ, -1- κινητό τηλέφωνο και -1- όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους».

Οι ειδήσεις σήμερα:

Σόου από τον Ευαγγελάτο: Μπήκε στο σπίτι του Κασσελάκη – Το καυστικό σχόλιο από την Ακρίτα (video)

Φαραντούρης: Αποστόμωσε Αυτιά και Μαρκόπουλο στον αέρα του ΣΚΑΪ – Η απάντηση για την Οξφόρδη (video)

Τεντόγλου: Viral ξανά οι δηλώσεις του – «Σάπιο το μετάλλιο… θα πάρω εκδίκηση από τον Καραλή»

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό