Newsroom

Newsroom

Κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΕΡΤ για την ομιλία της Γεννηματά

Για διακοπή της συνέντευξης της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την ΕΡΤ εγκαλώντας τη δημοσία τηλεόραση γιατί για πρώτη φορά δεν προέβαλε ολόκληρη τη συνέντευξη πολιτικού αρχηγού.

57d82d131dc5243b3c8b49c1

«Είναι η πρώτη φορά που ομιλία αρχηγού κόμματος δεν προβάλλεται ολοκληρωμένη από τη δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης» σημειώνουν ο εκπρόσωπος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη και ζητούν να μεταδοθεί ολόκληρη η ομιλία απόψε.

Απαντώντας η ΕΡΤ σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται που διακόπηκε η μετάδοση της κ. Γεννηματά καθώς δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ΕΡΤ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε εγγράφως την ΕΡΤ ότι η κ. Γεννηματά θα μιλήσει στο Βελλίδειο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20.00. Ακολούθως, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με νέο ενημερωτικό σημείωμα η ΕΡΤ ενημερώθηκε ότι η ομιλία της κυρίας Γεννηματά θα αρχίσει στις 19.30.

«Παρά τον συμφωνημένο προγραμματισμό, η χθεσινή ομιλία της κυρίας Γεννηματά άρχισε στις 20.35. Η ΕΡΤ τη μετέδωσε μέχρι και τις 20.57, οπότε και άρχισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

«Απόδειξη ότι στις προθέσεις της ΕΡΤ δεν ήταν η περιορισμένη μετάδοση της ομιλίας της κ. Γεννημματά, αποτελεί το γεγονός ότι στα δελτία ειδήσεων της ίδιας ημέρας, όσο και της επομένης, μεταδόθηκαν εκτενή ρεπορτάζ. Η ΕΡΤ κάλυψε επίσης όλες τις δραστηριότητες της κ. Γεννηματά στην ΔΕΘ και προσέφερε εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Συνεπώς, οι όποιες κατηγορίες απορρίπτονται ως αβάσιμες. Η ΕΡΤ είναι πάντα πρόθυμη να φιλοξενήσει τον οποιοδήποτε πολιτικό αρχηγό στις εκπομπές της. Η πρόσκληση είναι ανοικτή…», καταλήγει η ΕΡΤ.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…