Newsroom

Newsroom

Κόντρα με φόντο τον Καραμανλή

Φωτιές άναψε μία διατύπωση του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης σχετικά με την ακρίβεια.«Βλέπω σε σας ήδη τον…

Φωτιές άναψε μία διατύπωση του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης σχετικά με την ακρίβεια.«Βλέπω σε σας ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό» σχολίασε ο αρχηγός της ΝΔ απαντώντας στον Γιώργο Παπανδρέου.
Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι υπάρχουν αδικαιολόγητες υπερτιμολογήσεις σε πολλά εισαγόμενα προϊόντα πολυεθνικών, αλλά και σε αντίστοιχα εγχώρια προϊόντα που ανατιμώνται αδικαιολόγητα από κερδοσκοπικούς μηχανισμούς.
«Η ακρίβεια διπλασιάστηκε, μέχρι και τριπλασιάστηκε, ξεπέρασε και το 5%, έχετε χάσει κάθε έλεγχο της κερδοσκοπίας», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αντίστοιχα, στα λουκέτα η κατάσταση είναι ήδη τραγική και πάει να γίνει εφιαλτική. Ηδη 56.000 επιχειρήσεις έκλεισαν και δεκάδες χιλιάδες νέοι άνεργοι επιβαρύνουν περαιτέρω την αγορά και το κράτος πρόνοιας».

«Τα πολύ υψηλά επίπεδα του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή, οφείλονται στους φόρους που μπήκαν για την αντιμετώπιση του χρέους, ωστόσο ο δείκτης παρουσιάζει τον Φεβρουάριο σημαντική υποχώρηση σε 2500 προϊόντα μαζικής κατανάλωσης», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά.

Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών κορυφώθηκε όταν ο πρωθυπουργός εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μένει προσκολλημένος στο παρελθόν και στην υπεράσπιση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Και αυτό ήταν το σημείο που ο κ. Σαμαράς φάνξηκε να υποπίπτει σε… γλωσσικό ολίσθημα:

«Για σας, όλα λοιπόν πάνε καλά, κ. Παπανδρέου. Και νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται και οι τιμές πέφτουν… Μ’ αυτά που άκουσα, κύριε Παπανδρέου, είπαμε: να την τιμήσετε την Πρωταπριλιά! Αλλά όχι κι έτσι…Εν πάση περιπτώσει, χρόνια σας πολλά για την ημέρα. Αλλά είπατε για τον προηγούμενο πρωθυπουργό! Εγώ σε εσάς βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα, κ. Παπανδρέου. Έχετε πλήρως χάσει επαφή με την πραγματικότητα», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ δημιουργώντας έτσι με τη διατύπωσή του την απορία εάν η απώλεια επαφής με την πραγματικότητα συνιστούσε πολιτικό σύμπτωμα του προκατόχου του στη Νέα Δημοκρατία και πρώην πρωθυπουργού.

«Πέστε μας μια πρόβλεψη που να έχετε πέσει μέσα», προκάλεσε ακολούθως τον πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάντε μια βόλτα σε οποιοδήποτε εμπορικό κέντρο οπουδήποτε στην Ελλάδα. Λουκέτα, ανεργία, κατήφεια παντού. Θλιβερή φωτογραφία της οικονομικής σας πολιτικής. Αλλάξτε την επιτέλους!».

Θλιβερή φωτογραφία κατήφειας, απαισιοδοξίας – αυτήν ακριβώς την Ελλάδα μας παραδώσατε. Εσείς ζείτε την πρωταπριλιά κάθε μέρα» απάντησε ο πρωθυπουργός.
http://www.ethnos.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…