Κωνσταντινούπολη: Τα δυο σημεία που μπορούν να δώσουν σεισμό – «Θα έρθει και θα είναι μεγάλος»

Μάλιστα αναφέρεται ότι όσο αργεί ο σεισμός τόσο πιο δυνατός θα είναι

Κωνσταντινούπολη

Ο πρόσφατος σεισμός που έγινε στη περιοχή Γενίτζε, στα Δαρδανέλλια (Τσανάκκαλε), στη βορειοδυτική Τουρκία φαίνεται πως έχει κάνει τους σεισμολόγους να τρομάξουν αρκετά, καθώς όπως αναφέρεται οι προβλέψεις για χτύπημα του εγκέλαδου στην Κωνσταντινούπολη είναι αρκετά τρομακτικές.

Πιο συγκεκριμένα λέγεται ότι τα 4,9 ρίχτερ δεν σχετίζονται με τον μεγάλο σεισμό που περιμένουμε στη θάλασσα του Μαρμαρά, αλλά με τη ζώνη ρήγματος στο Νότιο Μαρμαρά, ενώ σύμφωνα και με όσα είπε ο σεισμολόγος καθηγητής Σουκρού Ερσόι και αυτό ρήγμα μπορεί επίσης να δώσει σεισμούς άνω των 7 ρίχτερ.

Μάλιστα σύμφωνα και με τον γνωστό σεισμολόγο Ευθύμη Λέκκα ο σεισμός έπρεπε ήδη να έχει γίνει και όσο αργεί τόσο μεγαλύτερος θα είναι, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τσουνάμι.

Πιο αναλυτικά ο Ευθύμης Λέκκας ανέφερε: «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει το ξέσπασμα του μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, μπορεί σήμερα, μπορεί αύριο, μπορεί σε πέντε χρόνια.

Έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο ρήγμα, το ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο έχει ένα μήκος της τάξεως των 1.500 χιλιομέτρων από την Κασπία μέχρι το Αιγαίο, χωρίζεται σε 13 μεγάλα κομμάτια, τα 12 κομμάτια έχουν σπάσει και έχουν δώσει μεγάλους σεισμούς. Το τελευταίο κομμάτι που αναμένεται να σπάσει είναι αυτό που είναι νότια της Κωνσταντινούπολης, στον κόλπο του Μαρμαρά. Διαπιστώθηκε ότι έπρεπε ήδη να έχει γίνει ένας σεισμός μέχρι το 2020, όμως δεν έγινε ο σεισμός αυτός. Όσο περνάει ο χρόνος οι πιθανότητες αυξάνουν και αυξάνει και η πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο μέγεθος γιατί συσσωρεύονται οι τάσεις.

Υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, γιατί το ρήγμα είναι πολύ μεγάλο, γύρω στα 60 χιλιόμετρα, και ο κόλπος του Μαρμαρά είναι ένας κλειστός κόλπος και έχουμε ανακλάσεις θαλάσσιων κυμάτων και μπορεί να δημιουργηθεί τσουνάμι της τάξης των 10 μέτρων». Πάντως, υπογράμμισε πως «δεν σημαίνει ότι κάθε σεισμός που γίνεται στην Τουρκία επηρεάζει τον ελληνικό χώρο. Εάν δεν γίνει πρώτα ο σεισμός, κάθε συσχέτιση είναι λανθασμένη».

Ειδήσεις σήμερα:

Σόου από τον Ευαγγελάτο: Μπήκε στο σπίτι του Κασσελάκη – Το καυστικό σχόλιο από την Ακρίτα (video)

Φαραντούρης: Αποστόμωσε Αυτιά και Μαρκόπουλο στον αέρα του ΣΚΑΪ – Η απάντηση για την Οξφόρδη (video)

Τεντόγλου: Viral ξανά οι δηλώσεις του – «Σάπιο το μετάλλιο… θα πάρω εκδίκηση από τον Καραλή»

Νταλάρας: Ο λόγος που ευχαρίστησε ΚΚΕ και Κουτσούμπα – «Δημήτρη είναι σπουδαίο»

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…