Βατερλώ Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο- «Πυρά» για την απόπειρα φίμωσης κατά του Documento

Νέος διασυρμός της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς η χώρα μας βρέθηκε στο σκαμνί για το κράτος δικαίου, τις υποκλοπές και την ελευθερία του Τύπου.

γυναίκες ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ευρωκοινοβούλιο 0

Απολογούμενη για τις υποκλοπές, την κατάσταση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου, μεταξύ αυτών και η φίμωση του Documento, τη δολοφονία Καραϊβάζ τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και τη διαφθορά βρέθηκε για άλλη μία φορά η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με υπαιτιότητα της κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από τις πρώτες ομιλίες φάνηκε πως οι ευρωβουλευtές ήταν καλά ενημερωμένοι, αλλά και ανήσυχοι, για μια σειρά από θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

Ο εναγκαλισμός της πολιτείας με τη διαφθορά, τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μηνύσεις με σκοπό τη φίμωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας (SLAPPs),όπως αυτή του Documento, υποκλοπές, ήταν μόνο μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκαν που αναφέρθηκαν εξ αρχής στη συνεδρίαση που λαμβάνει χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τόσο η Γαλλίδα ευρωβουλεύτρια και εισηγήτρια της επιτροπής PEGA Σόφι Ιντβέλτ, όσο και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής LIBE Κώστας Αρβανίτης, ξεδίπλωσαν από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου πληθώρα θεμάτων και κινδύνων που απειλούν το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Ακόμα και ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ, Jeroen Lanaers αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι στη χώρα μας “δεν είναι όλα τέλεια,” προκαλώντας σχόλια περί υποκρισίας από τις άλλες πολιτικές ομάδες.

Απεναντίας, για κακόβουλη δυσφήμιση της χώρας έκαναν λόγο όλοι οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές, με την Ελίζα Βόζενμπεργκ μεταξύ άλλων να υποστηρίζει ότι η συνεδρίαση δεν έχει πραγματικό αντικείμενο, παρά αποτελεί μέρος ενός σχεδίου κατά της Ελλάδας εκ μέρους ευρωομάδων της αντιπολίτευσης. Για «εμμονές» των ομάδων της προοδευτικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, δέχτηκε ωστόσο έντονη κριτική από την Σόφι Ίντβελτ, με αποτέλεσμα η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ να αρχίσει να φωνάζει στην αίθουσα, προσπαθώντας να πείσει τη συνομιλήτριά της πως δεν υπάρχει ζήτημα στην Ελλάδα και πως κάποιοι παίζουν απλά πολιτικά παιχνίδια.

Σόφι Ιν’τ Βελντ: «Δεν θα σας αφήσουμε μέχρι να επέλθει δικαιοσύνη

«Δεν σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη», είπε στα ελληνικά η ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Σοφί Ιντ’ Βελτ, απευθυνόμενη όπως είπε στη χήρα Καραϊβάζ, τους γονείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στους συγγενείς των νεκρών από το ναυάγιο στην Πύλο και στους δημοσιογράφους που έχουν δεχθεί επίθεση επειδή άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση.

Αρβανίτης κατά Μητσοτάκη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε στην υποκρισία της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι μερικές ημέρες πριν τις εκλογές, οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ και από τότε δεν έχει υπάρξει νεότερο.

Αναφορικά με την υπόθεση Predator άσκησε ευθεία κριτική στον πρωθυπουργό και το στενό του περιβάλλον τονίζοντας πως εργαλειοποίησε την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών.

Έκρουσε, εν συνεχεία, τον κώδωνα του κινδύνου για την 107η θέση της χώρας μας στο πεδίο της ανεξαρτησιας του τύπου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ότι ευνοούνται σκανδαλωδώς οικονομικά τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ. Επισφράγισμα της ομιλίας του Κώστα Αρβανίτη ήταν για άλλη μία φορά το θέμα της τραγωδίας των Τεμπων. Μίλησε ξεκάθαρα για ένα έγκλημα για το οποίο ο αρμόδιος υπουργός δεν θα κληθεί να λογοδοτήσει ποτέ.

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας :

Στο ένα λεπτό που έχω στη διάθεσή μου να επισημάνω τα εξής:

1. Υπόθεση Καραϊβάζ. Μερικές μέρες πριν τις εκλογές οι αρχές ανακοινώνουν την σύλληψη 2 υπόπτων για την δολοφονία του δημοσιογράφου. από τότε μέχρι σήμερα ουδέν νεότερο από το μέτωπο.

2. Ελληνικό Water gate – Predator gate. 15.500 παρακολουθούμενα πρόσωπα, ανάμεσά τους πολιτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής και ευρωβουλευτές, ένας από αυτούς είναι εδώ, ο κ. Κύρτσος, με ανύπαρκτη αιτιολογία και παντελή έλλειψη ελέγχου σκοπιμότητας. Εργαλειοποίηση της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο  Μητσοτάκη. Ο ανιψιός του κύριος Δημητριάδης διευθυντής και πρωταγωνιστής του σκανδάλου.

3. 107 θέση στο πεδίο ανεξαρτησίας και ελευθερίας του τύπου με αδιαφανείς λίστες επιλεκτικής χρηματοδότησης και βιομηχανία SLAPPs κατά δημοσιογράφων και μέσων όπως η εφημερίδα Documento, η Εφημερίδα των Συντακτών κ.ά.

4. Έγκλημα των Τεμπών, όπως πολύ σωστά είπε η κ. Sophie in´t Veld. Οι 57 οικογένειες των νεκρών και 70 των τραυματισμένων και σακατεμένων ανθρώπων δεν θα ακούσουν ποτέ τον αρμόδιο και υπεύθυνο υπουργό να δίνει λόγο στην ελληνική δικαιοσύνη με απόφαση της Κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αυτά είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα και αυτό έχει ένα όνομα: Μητσοτάκης

 

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…