Εκτός από κατάχρηση εξουσίας, δίνουν και προχρονολογημένες κλήσεις

Η κλήση που δέχτηκε για εξοργιστικό λόγο ο δημοσιογράφος του koutipandoras.gr και του Documento τελικά περιείχε λάθη ως προς την ημερομηνία και τον τόπο, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το αν ήταν πράγματι αστοχία του συγκεκριμένου αστυνομικού ή αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων του υπουργείου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

AP 20322466008303

Το Κουτί της Πανδώρας και το Documentonews.gr φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας την παράνομη κλήση που βεβαιώθηκε στον δημοσιογράφο Αντώνη Ρηγόπουλο κατά τη διάρκεια κάλυψης των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, αποκαλύπτοντας τα τεχνάσματα που φαίνεται να επιχειρεί η ΕΛΑΣ και η οποία προκαλεί πολλά ερωτήματα για τις εκατοντάδες κλήσεις που κόπηκαν σε πολίτες εκείνη την ημέρα.

Συγκεκριμένα, η κλήση, επικυρωμένο αντίγραφο της οποίας περιήλθε στα χέρια του μόλις χθες, περιέχει εξοργιστικά ψεύδη ακόμα και στα… τυπικά.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι, όπως έχει καταγραφεί και στο βίντεο οι αντεγκλήσεις με τον αστυνομικό λαμβάνουν χώρα στην οδό Δηληγιάννη στην Αθήνα (κοντά στο Μεταξουργείο), η κλήση έχει γραμμένη χειρόγραφα και στη συνέχεια διαγραμμένη με διπλή γραμμή μια άλλη -καθόλου τυχαία- διεύθυνση: «Πατησίων – Τοσίτσα», αναγράφει συγκεκριμένα κάτω από τη διαγραφή και αν κάποιοι δεν ξέρουν καλά το κέντρο της Αθήνας, αρκεί να πούμε ότι αυτή είναι μάλλον η διεύθυνση του ίδιου του Πολυτεχνείου, και απέχει από το σημείο όπου εξελίχθηκε το επεισόδιο τουλάχιστον 15 λεπτά με τα πόδια.

Ακόμη πιο εξοργιστική πάντως είναι η δεύτερη παρατυπία που υπάρχει στην κλήση και αυτή αφορά… την ημερομηνία της δήθεν «παράβασης». Συγκεκριμένα στο πεδίο της ημερομηνίας αναφέρει την «13/11/20 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:15». 

Μιλάμε δηλαδή για μια κλήση που εκτός από παραποιημένη ως προς τον τόπο, έχει διαφορά 4 (τεσσάρων!) ημερών από την ημέρα που έλαβε χώρα το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ στις 17 Νοεμβρίου έκοψε κλήση στον δημοσιογράφο Αντ. Ρηγόπουλο, με το πρόσχημα ότι φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα και όχι χειρουργική, ενώ ο αστυνομικός της Τροχαίας που βεβαίωσε την… «παράβαση», τον έβρισε χυδαία, του άσκησε βία αλλά και αρνήθηκε πεισματικά να διαπιστώσει την δημοσιογραφική του ιδιότητα, γεγονός που έχει καταγραφεί στη live μετάδοση του koutipandoras.gr. Για το θέμα εξέδωσαν ήδη ανακοινώσεις καταδίκης η ΕΣΗΕΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας, IPI.

Μετά και τα σημερινά στοιχεία που φέρνουν στην επιφάνεια το koutipandoras.gr και το documentonews.gr η ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απαντήσει εάν οι αστυνομικές αρχές είχαν προετοιμάσει συγκεκριμένο αριθμό κλήσεων για μη χρηση μάσκας, με σκοπό να βεβαιωθούν σε πολίτες που θα περνούσαν συγκεκριμένα έξω από το Πολυτεχνείο και αν αυτές είχαν ήδη γραμμένη παλαιότερη ημερομηνία ώστε να περιορίζονται αυτόματα οι ημέρες που επιτρέπεται να υποβάλλουν ένσταση. 

Ήδη από την Τροχαία έχουμε ενημερωθεί ότι η πλημμέλεια της πράξης στην οποία αναφερόμαστε, έχει εντοπιστεί και η κλήση θα ακυρωθεί κατά παραδοχή της ένστασής μας.

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

γεφυρα κατεδαφιση

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

Η ΕΛΑΣ αναζητά πληροφορίες σχετικά το τροχαίο με το βυτιοφόρο που ανετράπη και πήρε φωτιά…

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Screenshot 2024 06 16 230533

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε νοσηλευτεί για δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και…

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Screenshot 2024 06 16 202629

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Την ανάγκη για άμεση εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός…

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

GQNDqpiWoAEbtmJ

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας, οι χούλιγκανς των δύο χωρών δημιούργησαν χάος στο Γκεζελκίρχεν, με…