Διεθνής κατακραυγή κατά Χρυσοχοϊδη για την επίθεση στον δημοσιογράφο Αντώνη Ρηγόπουλο

Οι «Πραιτωριανοί» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και η αναίτια επίθεση στον δημοσιογράφο του Documento -Koutipandoras, Αντώνη Ρηγόπουλου, έγιναν το κύριο θέμα από  Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου και ΜΜΕ  

5189579 0

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε (ΕΣΗΕΑ-ΣΥΡΙΖΑ) από  τη σωματική βία και τον προπηλακισμό από την Αστυνομία του Αντώνη Ρηγόπουλου, δημοσιογράφου του Documento και του Koutipandoras.gr κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της επετείου του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, ήρθε η σειρά από τις διεθνείς οργανώσεις για την Ελευθερίου του Τύπου να καταγγείλουν την αυθαίρετη αστυνομική βία του επιτελικού κράτους, του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. 

Συγκεκριμένα,  το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ που κατέγραψε το γεγονός, ανέφερε με τίτλο «Ελλάδα: Η αστυνομία συλλαμβάνει και παρενοχλεί δημοσιογράφο που καλύπτει διαμαρτυρίες για τον εορτασμό της φοιτητικής εξέγερσης». Την δημοσίευση  μάλιστα  αναπαρήγαγε και το IPI – The Global Network for Press Freedom 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο αναφέρει: 

«Στις 17 Νοεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η αστυνομία παρενόχλησε σωματικά και λεκτικά τον Αντώνη Ρηγόπουλο, δημοσιογράφο των μέσων ενημέρωσης, Documento και Koutipandoras.gr. Η σύλληψη έγινε ενώ ο Ρηγόπουλος έδινε ανταπόκριση για το Documento κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΕ) για τον εορτασμό της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973 κατά της στρατιωτικής χούντας. Περίπου στις 3 μ.μ., στο σταυροδρόμι των οδών Θεόδωρου Δηλιγιάννη και Σαμόα, τον Ρηγόπουλο τον σταμάτησαν αστυνομικοί της Τροχαίας. Πλάνα του περιστατικού καταγράφηκαν σε ζωντανή ροή από τον ίδιο τον δημοσιογράφο. Παρά το γεγονός ότι ο Ρηγόπουλος φαίνεται στο βίντεο πως φορούσε μάσκα αερίου, την οποία είπε ότι χρησιμοποιούσε για να προστατευθεί από τα δακρυγόνα που είχαν ριφθεί νωρίτερα για να διασκορπίσουν τους διαδηλωτές, η αστυνομία προσπάθησε να του επιβάλει πρόστιμο 300 € σύμφωνα με τους κανόνες COVID-19 με την αιτιολογία πως δεν φορούσε χειρουργική μάσκα. Στη συνέχεια, οι αξιωματικοί μετέφεραν τον Ρηγόπουλο στα κεντρικά της Τροχαίας όπου υποστηρίζει ότι του απευθύνθηκαν με απειλητικό και καταχρηστικό τρόπο και του μίλησαν χυδαία σε μια προσπάθεια να τον προκαλέσουν. Αργότερα ανέφερε ότι κάποιος τον έσπρωξε δυνατά σε μια καρέκλα και φώναξε επιθετικά στο πρόσωπό του. Ο Ρηγόπουλος πρόσθεσε ότι οι αξιωματικοί αρνήθηκαν επανειλημμένα να αναγνωρίσουν τη δημοσιογραφική ταυτότητά του και του αφαίρεσαν την εθνική ταυτότητά του για περίπου μισή ώρα. Ο εργοδότης του ανέφερε ότι ο Ρηγόπουλος αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε και τελικά απελευθερώθηκε αφού ο εργοδότης του ήρθε σε επαφή με την αστυνομία και διαμαρτυρήθηκε για την κράτησή του. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοσιογραφικών Εφημερίδων Αθηνών καταδίκασε το περιστατικό και ζήτησε εσωτερική έρευνα για να διασφαλιστεί ότι οι δημοσιογράφοι δεν εμποδίζονται στην άσκηση του συνταγματικούς τους δικαιώματος ενημέρωσης του Κοινού.»

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ