Newsroom

Newsroom

Κλιμακώνουν τις κινήσεις τους οι Eργαζόμενοι στην Cosco: Δεν κάνουμε πίσω

Η ΕΝΕΔΕΠ καλεί σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 18 Απρίλη στη 1.30 μ.μ. στο λιμάνι, σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση που δεν αποδεχτεί η Γενική Συνέλευση την πρόταση της εταιρείας, προχωράμε σε απεργία τη Μεγ. Τετάρτη 20 Απρίλη».

Tη μαζική και μαχητική στάση των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO που μέσα από την απεργία τους, αλλά και τη Γενική Συνέλευση που ακολούθησε, έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν κάνουν πίσω από τα αιτήματά τους, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, χαιρετίζει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

ΕΝΕΔΕΠ καλεί σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 18 Απρίλη στη 1.30 μ.μ. στο λιμάνι, σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση που δεν αποδεχτεί η Γενική Συνέλευση την πρόταση της εταιρείας, προχωράμε σε απεργία τη Μεγ. Τετάρτη 20 Απρίλη».

Το Σωματείο απαιτεί: 

-Να μπουν οι προσαυξήσεις των νυχτερινών, της σαββατιάτικης εργασίας, των Κυριακών και αργιών.
-Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες.
-Να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, να πάψει η ομηρία 700 και πλέον εργαζομένων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 16 μεροκάματα, κάτι που σημαίνει μισή δουλειά – μισή ζωή.
-Να εφαρμοστεί η νομοθεσία που προβλέπει την ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

«Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Είμαστε μια γροθιά», τονίζει η ΕΝΕΔΕΠ και προσθέτει: «Μέσα από γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων και μέσα από ξεκάθαρες, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες στείλαμε το μήνυμα ότι ζητιάνοι δεν είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε. Κατάλαβαν καλά αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα έριχναν άδεια για να βγάλουν γεμάτα, μπας και τσιμπήσουν οι εργαζόμενοι, πως όλοι μας έχουμε κρίση και αντανακλαστικά για να πάρουμε την κατάλληλη ώρα τις σωστές αποφάσεις για μας και τις οικογένειές μας.

Οι αποφάσεις θα παίρνονται εδώ που χτυπάει η καρδιά μας, μέσα στο λιμάνι που το έχουμε φτάσει με τα σακατεμένα κορμιά μας στην κορυφή. Και όχι μέσα σε καφετέριες και πολιτικά γραφεία του Πειραιά με μοναδικό επιχείρημα τα ψέματα και τους εκβιασμούς.

Ήρθε η ώρα να πληρωνόμαστε για ό,τι δουλεύουμε. Την ίδια στιγμή που COSCO και DPORT αυξάνουν τα κέρδη τους με τον δικό μας ιδρώτα και τους δικούς μας τραυματισμούς και επαγγελματικές ασθένειες, αρνούνται προκλητικά να αποτυπώσουν στους μισθούς μας και να αποδοθούν τα νυχτερινά, οι αργίες και τα Σαββατοκύριακα πετώντας στους εργαζόμενους ένα ξεροκόμματο που βάφτισαν γενναία και μεγάλη αύξηση που δεν φτάνει ούτε για δυο καφέδες. Μήπως επειδή οι κύριοι δουλεύουν μόνο καθημερινές και τις αργίες είναι στο σπιτάκι τους, νομίζουν ότι κι εμείς κάνουμε το ίδιο;

Τα ψέματα έχουν τελειώσει προ πολλού και η οργή μας για τον εμπαιγμό της εργοδοσίας όλο αυτό το διάστημα έχει βαρέσει “κόκκινο”. Είμαστε αυτοί που όλο αυτό το διάστημα κάνουμε προσπάθειες να υπογραφεί ΣΣΕ που θα την ψηφίσουν όλοι οι εργαζόμενοι και θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας ανάγκες. Από την άλλη έχει γίνει πλέον ολοφάνερο ακόμα και σε αυτούς που εθελοτυφλούν ότι η εργοδοσία προσπαθεί να ξεπλύνει με κάθε τρόπο τα δικά της παιδιά που όλο αυτό το διάστημα βάζουν τρικλοποδιές στους αγώνες μας. Αλήθεια, ποιος αποφάσισε να απορρίψει το εργοδοτικό συνδικάτο την πρόταση; Πότε ρωτήθηκαν οι εργαζόμενοι; Είναι μόνο …τυχαία σύμπτωση το γεγονός ότι το εργοδοτικό συνδικάτο “απέρριψε” την πρόταση της εργοδοσίας, αφού πρώτα η μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων μπροστά στα μάτια και τα γραφεία της εργοδοσίας απέρριψε ομόφωνα και γιουχάρισε τα ψίχουλα; Ποια είναι η “κόκκινη γραμμή” που βάζει το εργοδοτικό συνδικάτο στις διαπραγματεύσεις; Πότε έκαναν τελευταία φορά Γενική Συνέλευση;

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι ξέρουμε να διεκδικούμε και ξέρουμε να κερδίζουμε τις μάχες μας. Συνεχίζουμε το ίδιο μαχητικά, το ίδιο δημοκρατικά, με μοναδική φωνή και δύναμη τους εργαζομένους. Μόνο εμείς θα αποφασίσουμε μέσα από πεντακάθαρες διαδικασίες και κανείς άλλος»

 

Ανακατάληψη στο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων: Εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου έδωσαν ζωή στο κτήριο

Ανακατάληψη στο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων: Εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου έδωσαν ζωή στο κτήριο

Τρεις μήνες σχεδόν μετά την εκκένωση της κατάληψης "Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων" από την ΕΛ.ΑΣ, πλήθος…

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη – Πολλά τα κατασχεθέντα από την αστυνομία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη – Πολλά τα κατασχεθέντα από την αστυνομία

Πλήθος πειστηρίων συνέλεξε και κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ μετά από την προχθεσινή επιχείρηση στο γήπεδο στο…

Αράχωβα: Επιβεβαιώνεται ο βασανισμός του άτυχου σκύλου από άνθρωπο – Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών

Αράχωβα: Επιβεβαιώνεται ο βασανισμός του άτυχου σκύλου από άνθρωπο – Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών

Επιβεβαιώνεται ότι η φρικιαστική πράξη του βασανισμού του άτυχου Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο χέρι, από…