Newsroom

Newsroom

Κλειδώνει το νέο μνημόνιο

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνέρχεται το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα τονίσει προς τα στελέχη του την…

mnimonio

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνέρχεται το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα τονίσει προς τα στελέχη του την ανάγκη λήψης άμεσων αποφάσεων και εφαρμογής αυτών χωρίς δισταγμούς. θα καλέσει δε όσους διαφωνούν να το πουν «τώρα».
Κρίσιμη συνεδρίαση σήμερα του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προετοίμασε το έδαφος από χθες, μιλώντας με όλους τους υπουργούς
Η προσπάθεια ομογενοποίησης του εσωτερικού μετώπου ξεκινά από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα στις 12.00 μ.μ.Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προετοίμασε το έδαφος από χθες, μιλώντας με όλους τους υπουργούς. Ο υπουργός Οικονομικών τούς ενημέρωσε για τις αποκρατικοποιήσεις που θα αποφασιστούν, αλλά και για τις δυσκολίες του μεσοπρόθεσμου.
Η τρόικα ζητεί μέτρα ύψους 6 δισ. για φέτος και άλλα 26 για την περίοδο μέχρι το 2015. Η ελληνική πλευρά αποδέχεται τα νούμερα, διαφωνεί στα μέτρα. Σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου οι διαπραγματεύσεις πάγωσαν, για να γίνουν το Υπουργικό και οι συναντήσεις με τους αρχηγούς. Θα επαναληφθούν την Τετάρτη και αναμένεται να κρατήσουν μερικά 24ωρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να πείσει τα στελέχη του για την ανάγκη λήψης άμεσων αποφάσεων και εφαρμογής αυτών χωρίς δισταγμούς. Θα καλέσει όσους διαφωνούν να το πουν τώρα.
Ουδέν λάθος μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου…
Μιλώντας στον «Φλας» ο Β. Εξαρχος, γραμματέας της ΚΟ, έδωσε τη γραμμή: «Ο κάθε υπουργός οφείλει να έχει άποψη και θέση και πρόταση για τα προβλήματα τα οποία διαχειρίζεται, αλλά από την ώρα που ληφθούν οι αποφάσεις στα συλλογικά όργανα, αυτές είναι αποφάσεις που δεσμεύουν την κυβέρνηση και δεσμεύουν και τον τόπο». Με άλλα λόγια, μετά την… απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και καμία διαφοροποίηση δεν δικαιολογείται.
Το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να στείλει για ακόμη μία φορά αυτό το μήνυμα χθες Κυριακή, καθώς είδε στον Τύπο διαρροές για υπουργούς που λένε ότι θα βάλουν κόκκινες γραμμές και άλλους που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για το αν θα βάλουν την υπογραφή τους! Αντίστοιχοι προβληματισμοί υπάρχουν και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Το Σαββατοκύριακο δύο προβεβλημένα στελέχη, ο Π. Κουκουλόπουλος και ο Γ. Φλωρίδης, έβαλαν ερωτηματικά, μιλώντας για μεταρρυθμιστική κόπωση της κυβέρνησης και ζητώντας περισσότερα στοιχεία.
Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Χρ. Πρωτόπαπα, ο οποίος ζήτησε από τους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, με αφορμή τον θόρυβο και τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί για τις απολύσεις στο Δημόσιο: «Μας το θέτει η τρόικα; Αν ναι, οφείλει να βγει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο υπουργός Οικονομικών και να πει καθαρά ότι έχουμε πρόβλημα, η τρόικα βάζει έναν σκληρό όρο σε σχέση με τη διόρθωση του δημόσιου τομέα». Με την «ευκαιρία» της συνέντευξής του στον «Φλας» έστειλε και ακόμη ένα μήνυμα στην κυβέρνηση: «Εάν κάποιοι εκτιμούν μετά τη λήψη των αποφάσεων ότι δεν το αντέχουν, δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι υπουργοί».
http://www.ethnos.gr

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο