Newsroom

Newsroom

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζουν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση – Τι απαντά η οργάνωση

Τι υποστηρίζει η Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η καταγγελία ενός νεαρού, 19 ετών σήμερα, για σεξουαλική κακοποίηση από υπάλληλο σε δομή που διατηρεί η Κιβωτός του Κόσμου, πριν μερικά χρόνια, όταν ήταν φιλοξενούμενος. Εν συνεχεία, ακολούθησαν άλλες δύο καταγγελίες που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής που έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία που έγινε στον «Συνήγορο του Πολίτη» από ένα 19χρονο σήμερα και πρώην τρόφιμο της δομής που καταγγέλλει κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση από συγκεκριμένο πρόσωπο στη δομή. Τα περιστατικά αυτά ξεκίνησαν να εκτυλίσσονται σε βάρος του πριν δύο χρόνια, όπως καταγγέλλει.

«Είμαστε ανεξάρτητη αρχή και δεν τοποθετούμαστε δημόσια για υποθέσεις που έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης», είναι η επίσημη απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής την ώρα που οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερες από μία σχετικές καταγγελίες.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία σοκ για ασέλγεια στην «Κιβωτό του Κόσμου» – Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία του Συνήγορου του Πολίτη έχουν φτάσει αναφορές από αρκετά άτομα τα οποία καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα διαφόρων, παρανόμων συμπεριφορών οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με το ίδιο αδίκημα.

Οι καταγγέλλοντες έχουν δώσει καταθέσεις και το ζήτημα αξιολογήθηκε ως πολύ σοβαρό με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Εισαγγελία.

Έρευνα και στο παράρτημα Βόλου
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα ελεγχθεί και το Παράρτημα της Κιβωτού στον Βόλο, έπειτα από καταγγελία τον Αύγουστο του τρέχοντος χρόνου και η οποία αφορά σε ξυλοδαρμό ανηλίκων.

Τι υποστηρίζει η Κιβωτός του Κόσμου

«Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.

Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διελεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Με εκτίμηση
Κιβωτός του Κόσμου»

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…