Newsroom

Newsroom

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα

Mε αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζουν και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, ως απάντηση στους νόμους για τη διαθεσιμότητα που…

dei 10

Mε αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζουν και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, ως απάντηση στους νόμους για τη διαθεσιμότητα που πρωθούνται από την κυβέρνηση.

Την Παρασκευή η ομοσπονδία των εργαζόμενων στους Δήμους (ΠΟΕ – ΟΤΑ), πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 8πμ έως τις 12 και συγκέντρωση στις 9πμ έξω από το ΣτΕ, όπου συζητείται η προσφυγή κατά του Ν.4172/2013, βάσει του οποίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενοι και προωθείται η απόλυσή τους.

Επίσης την Παρασκευή, 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, πραγματοποιεί η ΟΛΜΕ, που μέχρι τις 23 Μαρτίου που λήγει η περίοδος της διαθεσιμοτητας, θέλει να εξασφαλίσει ότι δεν θα απολυθεί κανένας καθηγητής. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΟΛΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10.30πμ στα Προπύλαια.

Η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) ανακοίνωσε τρίωρη στάση εργασίας στις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής, για να μπορέσουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, την Παρασκευή στην Αθήνα στο εδώλιο θα βρεθούν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, για τη δράση τους το προηγούμενο διάστημα.

Πηγή: enet.gr

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV