Κινητοποίηση των Αρχών Δημόσιας Υγείας μετά το δημοσίευμα του koutipandoras.gr για την κατάσταση στο πρώην νοσοκομείο Πατησίων

Τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών στο υπό κατάληψη από αλληλέγγυους κτίριο του πρώην νοσοκομείου Πατησίων επιβεβαιώνει και έκθεση των Επιθεωρητών Υγείας.

57b5c56a1dc52499398b4794 1

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Όπως είχε επισημάνει το koutipandoras.gr στις 18 Αυγούστου οι συνθήκες υγιεινής τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους κατοίκους της γύρω περιοχής τείνουν να γίνουν αφόρητες.

Στην έκθεσή τους οι Επιθεωρητές που δεν μπόρεσαν να ελέγξουν και τους εσωτερικούς χώρους αναφέρουν μεταξύ άλλων

«Στην όδό Εβάνς υπήρχε μεγάλη ποσότητα στάσιμων κι δύσοσμων υδάτων τα οποία έρεαν σε όλους του γύρω δρόμους με αποτέλεσμα να γίνεται δυσχερής η παραμονή μας στην περιοχή. Επιπλέον λόγω των στάσιμων υδάτων υπήρχε μεγάλος αριθμός από κουνούπια τα οποία επιβαρύνουν τον περιβάλλοντα χώρο, επιτείνοντας το πρόβλημα Δημόσιας υγείας που έχει δημιουργηθεί. Αναφορικά με το πίσω ακάλυπτο χώρο υπήρχε μικρή ποσότητα απορριμμάτων τα (πλαστικά και αλουμίνια κουτιά,πάνε χαρτιά)τα οποία ρίχνουν οι καταληψίες από τα μπαλκόνια του κτιρίου»

Η Έκθεση καταλήγει τονίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση για τη Δημόσια υγεία:

«Τονίζεται ότι πέραν της αισθητικής ρύπανσης η επί μακρόν παραμονή των απορριμμάτων συμβάλλει στην επιτάχυνση διεξαγωγής αερόβιων και αναερόβιων διεργασιών (αύξηση μολυσματικού φορτίου) και στην εκδήλωση κινδύνων μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών παρουσία φορέων μετάδοσης) …Θα πρέπει να γίνει εντοπισμένη προνυμφοκτονία –εντομοκτονία ώστε να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός των ώριμων κουνουπιών τα οποία έχουν αναπτυχθεί στον περιβάλλοντα χώρο».

Στην έκθεση οι επιθεωρητές επισημαίνουν ακόμα πως από την πόρτα παρατηρήθηκε πως οι δύσμοιροι πρόσφυγες κάθονται στο δάπεδο «υπό συνθήκες συγχρωτισμού».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…