Newsroom

Newsroom

Κινηματογραφική ληστεία με ομήρους σε τράπεζα κοντά στη ΓΑΔΑ – "Άδειασαν" χρηματοκιβώτιο, ταμεία και θυρίδες

Oι τέσσερις ένοπλοι στην ληστεία με ομηρία σε υποκατάστημα τράπεζας στου Αμπελόκηπους, «άδειασαν» χρηματοκιβώτιο, θυρίδες και ταμεία , ενώ άγνωστη παραμένει η λεία από τις θυρίδες που παραβίασαν στο διάστημα των περίπου δύο ωρών που παρέμειναν στην τράπεζα.

57aa24591dc52432578b480d

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το ποσό που άρπαξαν οι ληστές ανέρχεται σε 60.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη μελετήσει βίντεο της τράπεζας, που έχει καταγράψει τις κινήσεις των ληστών και έχουν μια αρκετά καθαρή εικόνα για το πως έδρασαν.

Στην τράπεζα μπήκαν αρχικά οι δύο από τους τέσσερις δράστες στις 14.15, λίγο πριν κλείσει, κρατώντας σάκους, από τους οποίους έβγαλαν όπλα που μοιάζουν με αυτόματα (καλάσνικοφ) και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και πελάτες, τους οποίους διέταξαν να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, ενώ ουδείς πρόλαβε να πατήσει το κουμπί του συναγερμού.

Αμέσως μετά μπήκαν οι άλλοι δύο ένοπλοι. Και οι τέσσερις φορούσαν μάσκες σιλικόνης με ψεύτικα πρόσωπα. Στην συνέχεια οδήγησαν τους παριστάμενους σε συγκεκριμένο χώρο, πλην της διευθύντριας, την οποία οι δύο από αυτούς ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, περιμένοντας υπομονετικά να περάσει ο χρόνος καθυστέρησης.

Έπειτα την υποχρέωσαν να τους οδηγήσει στο υπόγειο, όπου βρίσκονται οι θυρίδες και με τρυπάνια και άλλα εργαλεία που είχαν στους σάκους τους, κατάφεραν να ανοίξουν 21 από αυτές, από τις οποίες αφαίρεσαν ότι υπήρχε μέσα.

Η διαδικασία κράτησε πάνω από 1,5 ώρα αφού οι ληστές έφυγαν από την τράπεζα λίγο πριν τις 16.00 και τότε μόνο οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Πριν φύγουν οι δράστες από την τράπεζα έριξαν σε όλους τους χώρους που κινήθηκαν απολυμαντικό υγρό, προφανώς για να εξαφανίσουν γενετικό υλικό και άλλα ίχνη.

Για την ώρα δεν έχει γινεί με τι μέσον διέφυγαν από την τράπεζα, γι’ αυτό οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν τα βίντεο από όλες τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή, με την ελπίδα ότι μπορεί να εντοπίσουν κάποια στοιχεία.

Επίσης θα μελετήσουν τα βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας των προηγούμενων ημερών, καθώς θεωρούν πολύ πιθανό οι δράστες να είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου για να σχεδιάσουν την ληστεία.

Οι αστυνομικοί πάντως είναι εντυπωσιασμένοι που τόση ώρα δεν έγινε κάτι το οποίο να προκαλέσει την κινητοποίηση της Αστυνομίας, καθώς τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πελάτες δέχτηκαν τηλεφωνήματα στα κινητά τους τηλέφωνα, όλη αυτή την ώρα, αλλά κανείς απ’ έξω δεν ανησύχησε που δεν απαντούσαν.

Οι πελάτες και υπάλληλοι του υποκαταστήματος δίνουν καταθέσεις στην ΓΑΔΑ, για να βοηθήσουν τις έρευνες.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…