Newsroom

Newsroom

Κίνδυνος στάσης πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς φάρμακα οι ασφαλισμένοι, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), έχει…

farmaka

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς φάρμακα οι ασφαλισμένοι, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), έχει ουσιαστικά κηρύξει «στάση πληρωμών» προς τους προμηθευτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σημερινή επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) κ. Κ. Φρουζή και του γενικού διευθυντή κ. Φ. Μαγγαλούση, προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομίας κκ. Α. Λυκουρέντζο και Γ. Στουρνάρα, αντίστοιχα, και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά, αναφέρεται ότι «είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να εφοδιάζουμε την αγορά χωρίς να έχουμε τουλάχιστον εξασφαλίσει την αποπληρωμή των όσων μας χρωστάτε».

Οι συνολικές οφειλές του ΕΟΠΥΥ, των λοιπών Ταμείων και των Νοσοκομείων προς τη φαρμακοβιομηχανία υπερβαίνουν το 1,6 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί από τη μη τακτοποίηση των χρεών των Ταμείων.


Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής