Newsroom

Newsroom

Κικίλιας: "Ο Ξηρός ετοίμαζε χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού", ήθελε να απελευθερώσει μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς; (δείτε φώτος)

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως οι φυλακές Κορυδαλλού ήταν ο μεγάλος στόχος του Χριστόδου Ξηρού και το…

kikilias 9

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως οι φυλακές Κορυδαλλού ήταν ο μεγάλος στόχος του Χριστόδου Ξηρού και το χτύπημα που κατάφεραν να αποτρέψουν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στόχος του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη ήταν να απελευθερώσει τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο 300 τετραγωνικών σπίτι της Αναβύσσου οι αστυνομικοί εντόπισαν σχεδιάγραμματα που δείχνουν έναν συγκεκριμένο στόχο, οδούς και δρομολόγια για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός πριν από τα Φώτα.

Βρέθηκαν, επίσης, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG καθώς και οκτώ όπλα τύπου καλάζνικοφ. Επιπλέον, στην αυλή του σπιτιού βρίσκονται πολλά σακιά με άμμο, τα οποία εξετάζεται εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια επίθεση, ενώ οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε και εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ένα βαρέλι ANFO (ζελατοδυναμίτιδα) καθώς και δύο μεταλλικά κιβώτια, τα οποία δεν γνωρίζουν ακόμη τι περιέχουν.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε πως το βιολογικό υλικό που ελήφθη από το Χριστόδουλο Ξηρό ταυτοποιείται πλήρως με το βιολογικό υλικό άνδρα που βρέθηκε στο εκρηκτικό μηχανισμό του πακέτου βόμβα που εστάλη στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας.