Newsroom

Newsroom

Κηδεύτηκε ο 19χρονος – οργή στο Περιστέρι

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις επτά το απόγευμα η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 19χρονο Θανάση Καναούτη, που σκοτώθηκε το βράδυ της…

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις επτά το απόγευμα η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 19χρονο Θανάση Καναούτη, που σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε.

Συγγενείς, φίλοι και πολλοί πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν από την τραγική υπόθεση, συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου, για να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο.

Λίγο πριν από τις 17:00 έφτασε στο νεκροταφείο η πορεία που άρχισε στις 16:00 από το Δημαρχείο Περιστερίου. Νέοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Κράτος, Ες Ες, φονιάδες ελεγκτές» δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους για τον τρόπο που έφυγε ο άτυχος νέος.

Φωτογραφία από τη νεκρώσιμο ακολουθία


Κατά τη διάρκεια της πορείας επικράτησε ένταση όταν κόσμος επιτέθηκε κατά διερχόμενου λεωφορείου στη συμβολή της λεωφόρου Θηβών με την οδό Π.Τσαλδάρη. Οι άνδρες της αστυνομίας παρενέβησαν προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια.

Φωτογραφίες από την πορεία (eurokinissi)








Έκκληση του πατέρα

Έκκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν στις Αρχές έκανε ο πατέρας του 19χρονου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο την Τετάρτη μετά από έλεγχο εισιτηρίων σε τρόλεϊ στο Περιστέρι. «Όσοι ήταν παρόντες στο συμβάν να τρέξουν να πουν την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές πως ο 19χρονος και ο ελεγκτής είχαν ξαναβρεθεί στο παρελθόν, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του είναι άνεργοι.

Ανάλογη έκκληση έκανε και η δικηγόρος της οικογένειας. Η Αρετή Παπαναγιώτου σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται ότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του ελεγκτή και του 19χρονου. Τόνισε πάντως ότι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης και της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας που αναμένεται να καταθέσει στην Αστυνομία, πιθανότατα σήμερα, δήλωσε πως ο νεαρός συνεπλάκη με τον ελεγκτή, αλλά ποτέ δεν πάτησε το μπουτόν ασφαλείας. Η μάρτυρας δηλώνει πως κατά τον διαπληκτισμό ο 18χρονος βρισκόταν με την πλάτη στην πόρτα, ενώ αυτή άνοιξε πριν σταματήσει εντελώς το τρόλεϊ, με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει με την πλάτη στο κράσπεδο και με τον ελεγκτή από πάνω του, χτυπώντας θανάσιμα το πίσω μέρος του κεφαλιού του.

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), Γιάννης Οικονόμου. «Υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες αποτυπώνουν τα πραγματικά γεγονότα». «Έχουμε σχηματίσει εικόνα για το θλιβερό συμβάν, αλλά σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και την οικογένεια του νεκρού, στην οποία εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Tι λέει το πόρισμα

Αναπαράσταση έγινε το πρωί της Παρασκευής στο τρόλεϊ, όπου συνέβη η τραγωδία. Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και πραγματογνώμονες ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος στο πόρισμα των ελεγκτών που πραγματοποίησαν την πραγματογνωμοσύνη για το τραγικό περιστατικό αναφέρεται ότι «ο 18χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του “πιάσει” το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έπεσε».

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το τραγικό συμβάν ξεκίνησε ο ΟΣΥ.

Τι εξετάζει η Εισαγγελία

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός πήδηξε από το τρόλεϊ παραμένουν αδιευκρίνιστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ελεγκτής επέμενε φωνάζοντας να οδηγήσει τον νεαρό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Ήδη από την επομένη του δυστυχήματος μάρτυρες είχαν καταθέσει ότι μεταξύ του ελεγκτή και του νεαρού υπήρξε μόνο φραστικό επεισόδιο, πληροφορία η οποία ελέγχεται.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του».

Ουσιαστική έρευνα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη «βαθιά του λύπη» για την τραγική απώλεια του 19χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από την πτώση του από τρόλεϊ το βράδυ της περασμένης Τρίτη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παράλληλα τη διεξαγωγή «ουσιαστικής έρευνας» για τις συνθήκες που προκάλεσαν το θάνατό του.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει συγκεκριμένα πως «ο θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη επειδή δεν ακύρωσε ένα εισιτήριο αξίας 1,20 ευρώ αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής».

«Ο Θανάσης Καναούτης ήταν ένας ακόμα άνεργος νέος που δεν είχε χρήματα για να καλύψει έστω και τις στοιχειώδεις ανάγκες του», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να μπει ένα τέλος στην πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας και ωθεί χιλιάδες νέους και νέες στην απόγνωση και την απελπισία».

Ζητεί επίσης «να σταματήσουν οι εξευτελισμοί και οι παράνομες κατακρατήσεις επιβατών από ελεγκτές σε μέσα μαζικής μεταφοράς», να καταργηθεί το μέτρο της αμοιβής των ελεγκτών με ποσοστά επί των προστίμων, να μειωθεί το κόστος των μετακινήσεων για όλους, καθώς και να κατοχυρωθεί η δωρεάν μετακίνησης ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων, φοιτητών και μαθητών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης: άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη – Στο ντιβάνι της Διβάνη και της διανόησης, άρθρο του Θανάση Καρτερού – Κι όμως το παιδί είχε εισιτήριο

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος