Το ΚΕΘΕΑ «αδειάζει» Λιγνάδη: «Όχι» στην εκμετάλλευση του Κέντρου στο πλαίσιο της δίκης

Την κάθετη αντίθεσή του στην «επιθυμία» του πρώην διευθυντή του Εθνικού να σκηνοθετήσει παράσταση με το ΚΕΘΕΑ εκφράζει το Κέντρο, διαψεύδοντας ότι έχει ενημερωθεί σχετικά.

Ξεκάθαρο άδειασμα στα περί παράστασης με σκηνοθέτη τον υπόδικο Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για βιασμούς για βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών στο πλαίσιο εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Οι πληροφορίες που επικαλούνται διάφορα δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές αναφέρουν πως ο πρώην διευθυντής του Εθνικού εξέφρασε την «επιθυμία» να σκηνοθετήσει μια θεατρική παράσταση στις φυλακές Κορυδαλλού και ζήτησε μάλιστα να βοηθήσει οικονομικά την θεατρική ομάδα του Κέντρου. 

Ωστόσο, το Τμήμα ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ λέει «όχι» στην εκμετάλλευση του ονόματός του στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη και ξεκαθαρίζει πως «καμία τέτοια “πρόθεση ενίσχυσης”,  η οποία σε κάθε περίπτωση συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού, δεν έχει τεθεί υπόψη της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ ή του υπευθύνου του προγράμματός του στις φυλακές».

Τι λέει το ΚΕΘΕΑ

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης θέλει να ενισχύσει οικονομικά το ΚΕΘΕΑ ανεβάζοντας παράσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, το ΚΕΘΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχεται καμία τέτοιου είδους πρωτοβουλία και ούτε επιτρέπει την εκμετάλλευση του ονόματός του για τη δημιουργία εντυπώσεων στο πλαίσιο της εξελισσόμενης δίκης. Σημειώνεται δε πως καμία τέτοια «πρόθεση ενίσχυσης»,  η οποία σε κάθε περίπτωση συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού, δεν έχει τεθεί υπόψη της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ ή του υπευθύνου του προγράμματός του στις φυλακές». 

ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΕΘΕΑ