Κέρδισε ο Τραμπ και οι Αμερικανοί σταμάτησαν να αγοράζουν όπλα!

Τα φετινά Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που πωλούν όπλα στις ΗΠΑ, καθώς παρατηρήθηκε ουσιαστική αύξηση των πωλήσεων πριν την 8η Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, ενώ τώρα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών προβληματίζονται για το αν θα πετύχουν τις πωλήσεις ρεκόρ του Δεκεμβρίου 2015.

573c5e841dc52445358b4d22

Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στατιστικά στοιχεία στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις όπλων έφτασαν σε ύψη-ρεκόρ τον Οκτώβριο, καθώς οι φίλοι των όπλων έσπευσαν στα καταστήματα για την αγορά πιστολιών και τυφεκίων διαφόρων τύπων, από το φόβο της πιθανής εκλογής της Χίλαρι Κλίντον στο Λευκό Οίκο και το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κατοχή όπλων.

Ωστόσο, η εμπορική κίνηση στα καταστήματα όπλων μειώθηκε δραματικά μετά την προεδρική εκλογική του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστηρίζει την οπλοκατοχή.

Οι μετοχές της κοινοπραξίας παραγωγής όπλων Smith & Wesson Holding Corp μειώθηκαν κατά 15%, παρά την ανάκαμψη τους την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι μετοχές της εταιρίας παραγωγής όπλων, Sturm Ruger & Company, μειώθηκαν επίσης, κατά 17%.

Όπως κι άλλοι τομείς του εμπορίου λιανικής στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις όπλων αυξάνονται κατά την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα. Το επίκεντρο του εμπορικού ενδιαφέροντος είναι στη λεγόμενη “Μαύρη Παρασκευή,” την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Οι πωλήσεις όπλων, είχαν σημειώσει αύξηση ρεκόρ την “Μαύρη Παρασκευή” της προηγούμενης χρονιάς.

Άρης Μουγκοπέτρος: Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρή βλάβη στο ένα μάτι – Θα βλέπει στο 10% (video)

Screenshot 2 5 755x430 1

Άρης Μουγκοπέτρος: Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρή βλάβη στο ένα μάτι – Θα βλέπει στο 10% (video)

Οι γιατροί διαπίστωσαν σοβαρό πρόβλημα στο μάτι και εξετάζουν το ενδεχόμενο η ζημιά να είναι…