Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε

Το χειρουργείο (χωρίς αναισθητικό) του ΕΣΥ πέτυχε, ο ασθενής (δημόσια υγεία) απεβίωσε.

21316108 EV GK 050415 NOSOKOMEIO1 768x576 1

Δεν είναι ατάκα από παλιά μελό ελληνική ταινία αλλά η πιο τραγική εξέλιξη και το πιο καλά προμελετημένο, προπαρασκευασμένο και ειδεχθές έγκλημα -από τα ούτως ή άλλως πλείστα όσα- της κυβέρνησης του Κυριάκου  Μητσοτάκη.

Το χειρουργείο (χωρίς αναισθητικό) του ΕΣΥ πέτυχε, ο ασθενής (δημόσια υγεία) απεβίωσε.

Πως το είχε πει ο Πέτσας “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”, ε λοιπόν αυτό ακριβώς εφάρμοσε η κυβέρνηση και στην δημόσια υγεία–περίθαλψη, το «δόγμα Πέτσα».

Προσαρμόζεται όποιος πληρώνει, πεθαίνει όποιος δεν έχει να πληρώσει, γιατί όπως λέει ένα άλλο δόγμα, το «δόγμα (Βασίλη) Οικονόμου», “ο τζάμπας πέθανε”.

Τα δύο δόγματα δίνουν ηχηρή απάντηση στους «δογματικούς Αριστερούς κρατικιστές» μαζί βέβαια με το τρίτο δόγμα, το «δόγμα Γκάγκα», το οποίο τους κατακεραυνώνει χαρακτηρίζοντας όσους  επιμένουν στην ανάγκη ύπαρξης ενός σύγχρονου, ισχυρού και δωρεάν δημόσιου συστήματος υγείας με την φράση “είστε οπισθοδρομικοί!

Όπως είναι γνωστό, όποιος δεν έχει να πληρώσει ή δεν αποφασίζει να πουλήσει το χωράφι του στο χωριό για μια εγχείρηση αμυγδαλών του παιδιού του (όπως κατά παράδοση συνέβαινε τις δεκαετίες 50, 60 και 70) αυταπόδεικτα είναι … οπισθοδρομικός!

Η Πανδημία που μεσολάβησε ήταν «ευχή και κατάρα». Κατάρα γιατί το χειρουργείο που είχε δρομολογηθεί με την διαδικασία του επείγοντος αναβλήθηκε πολλές φορές καθώς το «τελευταίο μίλι» έκρυβε πολλά ακόμα μίλια, ευχή γιατί δόθηκε η χρυσή ευκαιρία με την πλήρη εγκατάλειψη και αποδιάρθρωση του ΕΣΥ το χειρουργείο να προβάλλεται ως η αναπόδραστη λύση.

Η κυβέρνηση έπαιξε άριστα τον ρόλο του φανατικού της εξέδρας. Την μια ιαχές χαράς και χειροκροτήματα και την άλλη βρισιές, κατάρες και αναθέματα.

Την μια «ήρωες με τις πράσινες μπλούζες» την άλλη «οι γιατροί αποφασίζουν αν οι διασωληνωμένοι θα παραμείνουν εκτός ΜΕΘ».

Την μια «διπλασιάσαμε τις κλίνες ΜΕΘ» την άλλη «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια».

Την μια «δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν αυξημένη θνησιμότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ συγκριτικά με αυτούς που νοσηλεύονται εντός» την άλλη «η μελέτη Λύτρα είναι ανορθολογική ως προς το δείγμα και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα».

Την μια «αν είχαμε περισσότερες κλίνες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους θανάτους» την άλλη «αν είχαμε μεγαλύτερη συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα θα είχαμε λιγότερες εισαγωγές σε ΜΕΘ».

Την μια όπερα την άλλη σκυλάδικο.

Η εγχείρηση πέτυχε αλλά το ΕΣΥ απεβίωσε, το ΕΣΥ που  -πριν λίγα χρόνια- σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους έδωσε το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στα νοσοκομεία, από τους οποίους 1,6 εκατομμύρια τελικά χρειάστηκαν τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Η εγχείρηση πέτυχε αλλά το ΕΣΥ απεβίωσε, το ΕΣΥ που -πριν λίγα χρόνια- χορηγούσε δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό (με ετήσιο κόστος μεγαλύτερο από 100 εκατομμύρια) σε απόρους.

Η εγχείρηση πέτυχε αλλά το ΕΣΥ απεβίωσε, μαζί με τους «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», όπως ο Διευθυντής Χειρουργικής κλινικής, ο Δημήτρης, που ένα χειμωνιάτικο πρωινό βγαίνοντας από το σπίτι του είδε στο απέναντι παγκάκι έναν άστεγο και άρρωστο άντρα, τον Γρηγόρη.

Ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, τον μετέφερε στο νοσοκομείο και την ίδια ημέρα -μετά τις αναγκαίες εξετάσεις- χειρουργήθηκε. Μάθαμε ότι μία ημέρα μετά θα είχε πεθάνει.

Βλέπεις ο γιατρός ΕΣΥ, ο Δημήτρης, κ. Γκάγκα είναι «οπισθοδρομικός».

Με τι τρέφεται η λεφτομηχανή; Τρώει νεότητα, αυθορμητισμό, ζωή, ομορφιά και, πάνω απ’ όλα, τρώει τη δημιουργικότητα. Τρώει ποιότητα και χέζει ποσότητα”.

Γουίλιαμ Μπάροουζ, Αμερικανός συγγραφέας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ