Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα – Η ομιλία του Νίκου Παππά μετά την ένταση

Λίγο μετά τις 20:00 ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της συνεδρίασης της ΚΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

5789579

Κριτική στα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έκανε στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Νίκος Παππάς ο οποίος, όμως, παράλληλα δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, γνωρίζει ότι δεν έχει πάρει λευκή επιταγή.

Κατά την άποψη του τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, η ουσία της στρατηγικής διαφωνίας στην εξελισσόμενης αντιπαράθεσης αφορά στην πορεία μετασχηματισμού του κόμματος σε μία ευρεία αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, “με διαδικασίες συμμετοχής και όχι με δομές που καταστέλλουν τη συλλογική βούληση των μελών”.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του, το Σάββατο (11 Νοεμβρίου 2023) την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε ως ανοίκειες τις επιθέσεις και απέρριψε τους χαρακτησμούς στο προσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και τις προαναγγελίες για νέο πολιτικό σχηματισμό . Όλα αυτά είναι ασύμβατα , όπως τόνισε, “με την έννοια του μέλους, την εκπροσώπηση του κόμματος στα ΜΜΕ και βεβαίως τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια”.

Την ίδια ώρα, σε διαβουλεύσεις προχωράνε η «Ομπρέλα» και η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.