Newsroom

Newsroom

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αρνητικά τα αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου για χολέρα στο "Έλενα"

Τέλος σε πρώτη φάση και επίσημα στα περί χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν βρέθηκε δείγμα χολέρας.

59e8d80c1dc524f8508b47b2

Ειδικότερα, το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει πως τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποίησαν τα Κεντρικά Εργαστήρια Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα – Βενιζέλου ήταν αρντηικά.

«Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη», προσθέτει το ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ καταλήγει τονίζοντας πως η έως τώρα αρνητική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων αποτελεί ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας.

Επισημαίνεται πως για το θέμα «χολέρας» που κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση από μεριάς των υπουργών Υγείας.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…