Καύσωνας με καταιγίδες και θερμοκρασία έως 41 βαθμούς

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς, τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τμήματα και άνεμοι έως πέντε μποφόρ ο καιρός της Τετάρτης 11 Αυγούστου. Δείγμα ότι ο καιρός δεν είναι σύμμαχος για να κοπάσουν οι πυρκαγιές σε Εύβοια-Αρκαδία

NewsRoom 10/08/2021 | 23:46

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για την Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο Βόρειο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Παράλληλα τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες θα υπάρξουν, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και πιθανόν τις βραδινές ώρες στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και στην Ανατολική Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • 24 έως 39 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα
  • 24 έως 41 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα
  • 23 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο έως τους 40 βαθμούς)
  • 25 έως 37 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 39 βαθμούς στην Κρήτη
  • 25 έως 38 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, τοπικά στην Ανατολική Ρόδο έως τους 39-40 βαθμούς.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες μετά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα και υψηλές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Για την Θεσσαλονίκη αναμένονται, λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς