Newsroom

Newsroom

Κάθειρξη 11 ετών στον ταξιτζή που μαχαίρωσε το Βρετανό

Σε κάθειρξη 11 ετών έπεσε ο 22χρονος ταξιτζής, ο οποίος το καλοκαίρι του 2011 μαχαίρωσε ένα νεαρό Βρετανό τουρίστα έξω…

touristes

Σε κάθειρξη 11 ετών έπεσε ο 22χρονος ταξιτζής, ο οποίος το καλοκαίρι του 2011 μαχαίρωσε ένα νεαρό Βρετανό τουρίστα έξω από μπαρ στο Λαγανά της Ζακύνθου.

Η υπόθεση εκδικάζονταν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για τη θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη και όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ μετατράπηκαν σε πλημμελήματα οι υπόλοιπες κατηγορίες, που αφορούσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες για τον ελαφρό τραυματισμό άλλων τεσσάρων Βρετανών από την παρέα του θύματος.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 13 Ιουνίου 2011, όταν ο νεαρός ταξιτζής διαπληκτίστηκε με την ομάδα των Βρετανών, ακολούθησε συμπλοκή και ο οδηγός, που κρατούσε ένα μαχαίρι, τραυμάτισε με αυτό τον 19χρονο Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ, που ξεψύχησε αμέσως, και άλλους τέσσερις νεαρούς ελαφρά.

Αθώος κρίθηκε άλλος ένας οδηγός ταξί που κατηγορείτο για συνέργεια, αφού το δικαστήριο δέχθηκε ότι είχε εμπλακεί στον καυγά, για να χωρίσει το συνάδελφό του από τους Βρετανούς.


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά