Newsroom

Newsroom

Κατέθεσε ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού

Πέντε ώρες παρέμεινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε με αγριότητα, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

59ecb7501dc524c51c8b4572

Η κατάθεσή του ήταν μαραθώνια, αφού αποχώρησε μετά τις 16:00 από την πίσω πόρτα, προφανώς για να αποφύγει τους δημοσιογράφους.

Ο δικηγόρος του πατέρα έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια αποκάλυψη σχετικά με το περιεχόμενο της κατάθεσης: «Έδωσε κατάθεση ο πατέρας, πληροφόρησε τους αστυνομικούς για ό,τι γνωρίζει. Προσπάθησε να βοηθήσει στις έρευνες. Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή και τη νεκρή κοπέλα, όπως επίσης οφείλουμε να σεβαστούμε τις έρευνες που κάνει η ελληνική αστυνομία, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη. Ας αφήσουμε να κάνει το έργο της».

Στη συνέχεια, απέφυγε να απαντήσει εάν ο πελάτης του έχει δώσει περιγραφή του ατόμου που παρέλαβε με το ταξί έξω από το νεκροταφείο τις επίμαχες ώρες. «Δεν ωφελεί τις έρευνες να σας αποκαλύψω αυτά τα στοιχεία», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη μεγάλη διάρκεια της κατάθεσης είπε ότι «δεν ήταν πολύωρη» όπως τη χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι. «Είπε αυτά που έπρεπε να πει, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν και αυτό ήταν όλο».

Παράλληλα, απέφυγε να απαντήσει εάν ζητήθηκε από τον πελάτη του DNA, αλλά δήλωσε ωστόσο ότι είναι πρόθυμος να προσέλθει για συμπληρωματική κατάθεση.

Αυτό που προκύπτει βασικά από την κατάθεσή του, είναι ότι ουσιαστικά πέρασε από το σημείο περίπου μιάμιση ώρα μετά την δολοφονία της κόρης του και αναφέρθηκε στον πελάτη που πήρε κούρσα, ωστόσο από την Αστυνομία δεν θεωρούν ότι ο πελάτης αυτός σχετίζεται με το περιστατικό όχι μόνο γιατί είχε περάσει μιάμιση ώρα και κανείς δράστης δεν θα περιφερόταν τόση ώρα έξω από τη σκηνή του εγκλήματος, αλλά γιατί πολύ απλά μετά από τόση πάλη και τόσες μαχαιριές, αποκλείεται ο δράστης να μην είχε εμφανείς λεκέδες αίματος πάνω του.

Σε ότι αφορά τις κλειστές γραμμές του Ηλεκτρικού, από τις Αρχές που έψαχναν τις στάσεις μήπως τυχόν εντόπιζαν κάποιον με ματωμένα ρούχα, επίσης κάποιος που θα είχε χάσει το τρένο του, υπήρχε δικαιολογία για να είναι αγχωμένος ώστε να φτάσει στον προορισμό του.

Από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν οι Αρχές, η 32χρονη δεν κάλυπτε μόνο τις βιοποριστικές ανάγκες των αδερφών της και της μητέρας της, αλλά κάλυπτε και τα δάνεια του πατέρα της, κάτι το οποίο τόνισε έντονα σε δηλώσεις της σε ΜΜΕ, η αδελφή του πατέρα και θεία του θύματος.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της άτυχης γυναίκας υποστηρίζει ότι πέρασε τυχαία με το ταξί του έξω από το Β΄ Νεκροταφείο την ώρα του φόνου και επιβίβασε στο σημείο εκείνο έναν πελάτη, περίπου 30 ετών, ο οποίος φαινόταν αναστατωμένος και σαν να γνώριζε για τη δολοφονία. 

Παράλληλα, συγγενείς της άτυχης γυναίκας εκτοξεύουν κατηγορίες κατά του πατέρα της, για τη συμπεριφορά του προς αυτήν.

Η αστυνομία διενεργεί εξονυχιστική έρευνα στο στενό και φιλικό περιβάλλον της 32χρονης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

«Σε περίπτωση που δεν προκύψει, τελικά, κάτι σε βάρος ατόμου του περιβάλλοντος της 32χρονης, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου. Μπορεί κάποιος να παρακολούθησε μέσα στο νεκροταφείο την γυναίκα και μόλις διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κόσμος στο συγκεκριμένο σημείο να της επιτέθηκε», τόνισε νωρίτερα στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛΑΣ.